Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

İstanbulluları çıldırtan yenilenme

İstanbul, bu yazı öfkeyle geçirecek gibi görünüyor. Çünkü daha şimdiden Fatih Sultan Mehmet ve Haliç köprülerinde yapılan yenilenme çalışmaları insanları çileden çıkarmış durumda.
Önceki akşam Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ı CNNTürk'te Taha Akyol'un programında izledim.
Köprülerin yenilenmesi elbette gerekli ve bunun için İstanbulluların bazı sıkıntılara katlanması da anlaşılabilir bir şey...
Ancak bu kadar çile çekmek zorunda mıyız? Daha az eziyet çekme yolları yok mu? Örneğin yoğun saatler dışında köprüler ücretsiz hale getirilse yoğunlaşma azalmaz mı?
Bakan Yıldırım, bu seçeneğin zekice olduğunu söyledi ama topu da Bakanlar Kurulu'na attı. Demek ki bir yol varmış...
Anlaşılan yenilenme programı yapan bürokratlar eski Türkiye yaklaşımıyla İstanbul'a baktılar ki "zekice" yöntemleri hiç devreye sokmadılar ve açıkça İstanbulluları önemsemediler...
Bir de neden denizyolu daha çok devreye sokulmaz? Arabalı vapur veya feribot hizmetleri ücretsiz olsa ve sefer sayısı arttırılsa bu sorun biraz daha aşağı çekilmez mi? İstanbul Büyükşehir Belediyesiyle, Karayolları rahatlıkla bu yükün altından kalkabilir. Ülke olarak buradan elde edilen kazancın belki daha fazlasını saatlerce trafikte bekleyerek kaybediyoruz.
Yaşanan ruhsal sıkıntı ve çevre kirlenmesinin nasıl bir bedel ödettiğini de yetkililer düşünmeli...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA