Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Konya'da bir belediye başkanı ne yapabilir ki?

Konya'ya gelmişken birkaç gün önce İstanbul'da ziyaretime gelen Konya'nın merkez ilçelerinden Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'ı ve "Güzel işlere imza attık" dediği ilçesini de görmek istedim.
Çok değil sadece iki saatimi ayırdım. Ama o az zamanda broşürlerde göründüğünden çok daha güzel mekanlar ve projeler gördüm
Önce kadınların gittiği spor merkezine giriyorum.
Çoğu başörtülü kadınların yüzü gülüyor. Kimi plates yapıyor, kimi yürüyüş, kimi yüzüyor kimi de saunada zayıflamaya çalışıyor.
Oradan çıkıp 10-15 yaş arası basket oynayan çocukların salonuna gidiyoruz. Kapısındaki slogan dikkatimi çekiyor: "Türkiye'nin en büyük amatörspor kulübü, 15 branşta 3500 sporcu..."
Selçuklu'da spor merkezlerinin sayısı 6-7 civarında...
Spordan kültüre geçiyoruz. İstanbul yolu üzerinde 35 bin metrekarelik bir kongre merkezi yapılıyor. 93 milyona mal olacak projeyi Türkiye'nin bilinen mimarlık firması Tabanlıoğlu Mimarlık üstlenmiş... Konya'da kongre turizmine de ev sahihliği yapmaya hazırlanıyor.
O bölgede bir de 42 bin kişilik Konya Büyükşehir Belediyesi'nin 120 milyon liraya mal olacak yeni stadyum projesi var.
Selçuklu, daha şimdiden beş yıldızlı otellerin, alışveriş merkezlerinin ilgi odağı olmuş durumda. Ama asıl sürprizleri bir sonraki yazıya bırakıyorum. İlgiyle okuyacağınızdan eminim...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA