Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Geziden bir parti çıkar mı?

Gezi Parkı meselesinin perde arkası ne kadar karmaşıksa içinden ne çıkacağı da bir o kadar bilinmez... Birçok insan Gezi'ye yeni bir muhalefet aksı çıkabilir mi gözüyle baktı. Çünkü destek veren genel kitle değilse bile yeni kuşak gençler böyle bir umut yarattı.
Peki, buradan bir parti çıkar mı?
Twitter'den gelen mesajlar ağırlıkla olumsuz. Ama ortaya toplanan gençler bunu sorguluyor. Oluşturdukları "Açık Demokrasi Türkiye" platformunun amacı da bu...
Hepsi şu sorunun cevabını arıyor: Şimdi ne olacak? İçlerinden biri, Halil Murat Şahinoğlu şöyle yazıyor: "Meydanlarda sürdürdüğümüz eylemleri sonsuza kadar sürdüremeyiz. Bunu aynı şiddetle sürdürmeye devam etmek hem davaya zarar verir, hem provokasyonlara çanak tutar, hem de milletin eylemlere katılmayan bölümünde önce bıkkınlık sonra da nefrete neden olur ki, bu en son istediğimiz şey olmalı. Türkiye demokratik bir ülkedir ve bundan sonraki sürecin de demokrasi içerisinde sürdürülmesi gerekir. Artık karar verilmesi gereken, bu hareketi siyaseti etkileyebilecek bir şekle sokmak için nasıl organize olunması gerektiğidir." İzleyip göreceğiz.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA