Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Mısır'da insan ve insanlık değerleri ölüyor

Mısır'da darbecilerin gerçek yüzü ortaya çıktı. Darbeciler, meydanları şiddet kullanmadan dolduran milyonları susturmanın klasik yolunu denedi ve kan döktü. Ölenlerin sayısının 300'ü geçtiği söyleniyor. Dehşet verici... Tabii dünyanın özellikle de "demokrasinin beşiği" sayılan ABD'nin, Avrupa'nın sessizliği çok daha dehşet verici...
Darbeye destek veren Batı, darbecilerin şiddeti karşısında da paradoks yaşıyor. Batı, dün darbeye karşı çıksaydı, belki bugün bu düzeyde kan dökülmeyebilirdi.
Batı'nın bu çifte standardı, Doğu'nun sessizliği insanın içini acıtıyor ama asıl acı yıllardır dünya toplumlarına norm olarak sunulan demokrasi değerlerinin ayaklar altına alınmasıdır...
Batı, bir anlamda insanlığın binlerce yıllık ortak değerlerini çıkarları uğruna hiçe saydı. Bu insanlık için bir felakettir. Bu uluslar arası değerlerin yok edilmesidir. Bu açıdan Mısır'da yaşananlar dünya demokrasi tarihi açısından bir milat sayılacak.
Bu da adalet ve merhameti önceleyen yeni bir dünya düzenine ihtiyaç olduğunu gösteriyor.
Elbette insanlık Batı'nın çifte standardı nedeniyle o değerlerden vazgeçmeyecek ama dersler çıkartıp daha da geliştirecek.
Onların öldüğü, ötekilerin izlediği bir dünya yaşanabilir bir dünya değil.
Bu noktada Tahrir Meydanı'nı doldurup, darbenin gelmesine ön ayak olanların bugün nasıl bir ruh hali içinde olduklarını da merak ediyorum.
Bu nasıl bir "Özgürlük ve demokrasi" talebi ki darbeciler iktidara geliyor ve acımasızca kan dökülmesinin önü açılıyor?
Bir dönem bizde de "Ordu Göreve" pankartı taşıyanlar oldu ve hala kaostan medet umanlar var.
Umarım onlar Mısır'daki bu acı tabloya bakıp ders çıkartır.
Çıkartmalı da... Çünkü Türkiye toplumu, kendi tarihinden darbecilerin şiddetten beslendiğini ve şiddet ürettiğini iyi biliyor. Bu yüzden darbe girişimlerine karşı yürütülen hukuk mücadelesini destekliyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA