Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Sarıgül, bayram sonrası CHP'li

CHP-Mustafa Sarıgül ilişkisinde son viraja girildi. Artık kasım ayının ilk CHP Parti Meclisi toplantısında bu iş bitecek görünüyor.
Gürsel Tekin'in çıkışıyla CHP cephesinde kaotik bir durum var ama aynı şeyi Sarıgül cephesi için söylemek zor.
O cephede her şeye, bitmiş gözüyle bakılıyor. Bayram öncesi Şişli Belediyesi'nde çalışanlar ve yakın çalışma arkadaşlarıyla bir araya gelen Sarıgül'ün verdiği mesaj çok net:
"Bayramın ikinci veya üçüncü günü sizlere iyi haberim olacak. Çifte bayram kutlayacağız."
Bu noktada sürecin nasıl yürüyeceği merak ediliyor. Ayrıca şu ana kadar sorun yaratan "dilekçe ver" veya "parti af çıkarsın" talebi de devreden çıkmış anlaşılan.
Hasan Aydın şöyle izah ediyor: "Size daha önce de söyledim, o teknik bir konu. Sorun değil, dilekçe de verilir öteki de yapılır."
Bu açık kapı, bayram sonrası hatta 29 Ekim'e kalmadan dilekçenin verileceği anlamına geliyor. CHP Parti Meclisi'nin gündemine gelmesi ise kasımın ilk haftasında olacak.
Bir CHP'li şöyle diyor: "Belki PM toplantısı öne de alınabilir. Böylece gereksiz tartışmalar biter ve CHP tıpkı 2009'da Kılıçdaroğlu'nun etrafında buluştuğu gibi bu kez de Sarıgül'ün etrafından buluşur."
Bu durumda "Gürsel Tekin ne yapar?" sorusu akla geliyor. Bu konuda birkaç farklı yaklaşım var. Kimi "süreci hızlandırdı yararlı oldu" diyor, kimi "asıl derdi masada olmak" diyor, kimi de başta Deniz Baykal olmak üzere Sarıgül karşıtlarını bir araya getiren bir muhalefet aksının liderliğine oynadığından söz ediyor.
Seçim sonucu nasıl olursa olsun anlaşılan şu ki; CHP çok başlı ve daha kaotik bir parti olacak.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA