Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Bedelli askerlik

Önceki akşam Başbakan Erdoğan'la çıktığımız canlı yayın öncesi hem Twitter'dan hem de mail üzerinden mesaj yağmuruna tutuldum. Her konuda merak edilen çok soru vardı ama asıl yoğunluk "bedelli askerlik"le ilgiliydi. On binlerce insan Başbakan Erdoğan'ın ağzından umut verici bir haber bekliyordu. Yakalanma ve işini kaybetme riski taşıyan 700 bine yakın insandan söz ediyoruz.
Program sırasında bu soruyu Başbakan Erdoğan'a sormadım çünkü Elazığ'a giderken konuştuğum Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın cevabı umut verici değildi. Milli Savunma Bakanı Yılmaz'a "On binlerce insan asker kaçağı ve GBT korkusu yaşıyor. Seçime giderken bu insanlara iyi bir haber vermeyi düşünüyor musunuz?" diye sordum. Bakan Yılmaz'ın cevabı netti: "Genelkurmay Başkanlığımızdan bize böyle bir talep gelmedi. Meseleye seçim yatırımı olarak bakamayız. Genelkurmay bu ihtiyacı söylemeden bizim adım atmamız mümkün değil."
Başbakan Erdoğan'ın böyle bir cevap vereceğini bildiğim için sormadım. Adım atması gereken kurum, Genelkurmay Başkanlığı... Bu noktada Genelkurmay Başkanlığı'nın cevabı önemli... Acaba bugün, 700 bine yakın insan askerlik şubesine gitse hepsini askere almak mümkün mü?
Bu mümkün değilse yeni bir formül üretmek gerekmiyor mu?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA