Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Kılıçdaroğlu, Baykal gibi

Bugün CHP Kurultayı var. Siyasi hava seçim sonrasından çok farklı... CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 6 yıl sonra ilk kez partisinin "tek hâkimi" durumunda. Ne seçim sonrası çıkan adaylar devam edebildi, ne de sürpriz bir adaydan söz ediliyor.
Kılıçdaroğlu gücünün doruğunda... Bir CHP'linin deyişiyle "Baykal gibi" oldu. Artık değiştirmeye kimsenin gücü yetmiyor. Hakkını teslim etmek gerekiyor, değiştirilmesini zorlayacak etkili bir isim de çıkmadı. Bu yüzden bu kurultayda kavga, Parti Meclisi için yapılacak. Seçimlerin çarşaf listeyle yapılması, kamuoyunca bilinen çok sayıda CHP'li yöneticinin korkulu rüyası.
En çok merak edilen de; acaba yeni nesil CHP'liler arasından daha demokrat, daha kucaklayıcı yeni bir siyasi ses çıkar mı? Umut vermesi beklenen Gürsel Erol, Mehmet Ali Yüksel ve Onursal Adıgüzel gibi yeni isimler var ama onlar da henüz ortaya bir tavır koymuş değil. CHP'de değişim, bir başka bahara.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA