Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZGÜR ÇAKIR

Sesi hâlâ çok güçlü

Türk pop müziğinde yorumuyla öne çıkan ve bunu yıllardır hakkıyla yapabilen bir kaç isimden biri Nilüfer. Bugüne kadar çıkardığı onlarca albümün hepsi için başarılı diyemeyiz belki ama pop müzik tarihimize onlarca unutulmaz hit şarkının altında imzası olan bir ses o. Dünya Dönüyor, Aldanırım Sana, Başıma Gelenler, Kim Arar Seni, Kar Taneleri, Geceler, Erkekler Ağlamaz, Haram Geceler, Mavilim, Yine Yeni Yeniden hemen ilk akla gelenler.
Nilüfer üç buçuk yıllık bir aradan sonra yeni albümü Hayat'la karşımızda. Albümün dikkat çeken yönü Nilüfer'in son birkaç yıldır yapmaya başladığı söz yazarlığını dört parçayla devam ettrmesi olmuş. Albümün açılış parçası Tanrım ve Sen Beni Tanımamışsın yazın çok dönecek hareketli parçalar olarak öne çıkıyor. Albümde klibi çekilen ilk parça olan Bir Bilseydin, 80'ler Türk pop sound'u ve Nilüfer'in sesi tatlı bir huzur veriyor. Olmadı Gitti düzenlemeleriyle, Yaramaz ise Nilüfer'in o bildiğimiz yüksek oktavdan sürdürdüğü güçlü sesiyle dikkat çekiyor. Hayat'a katkı sunan isimler de dikkat çekici. Mete Özgencil dört parçanın sözlerine imza atmış. Albüme ismini veren Hayal'in söz ve müziği Mete Özgencil'e ait. Klavye ve kemanın dikkat çektiği başarılı düzenlenmelere sahip ağır parçanın etkileyici sözlein de şöyle diyor: İmkan sızlarken inan/bizim kadar sızlanmaz/hayalini gerçekleştir ki/gerçeğe olma hayal.
Bir Liste
ise albümün en farklı parçası olarak öne çıkıyor. Ritmi, Nilüfer'in hakkını verdiği vokalleri ve Yaşamak dediğin şey/günbegün biriken/hangi ev, hangi adres/hangi ten, hangi ben/ gittikçe biriken, biriktikçe eksilen bir liste diye haykıran sözleriyle ortaya başarılı bir modern pop örneği çıkmış. Albümün son parçası Sen ve Ben ise bestesi Fahir Atakoğlu'na ait güzel bir balad. Albümlerinde yer alacak şarkıların seçiminde çok titiz davranan Nilüfer, kendi kuşağındaki yorumcular arasında sesinin kalitesini genel anlamda koruyabilmiş olmasıyla da dikkat çekiyor. Buna bir de başarılı söz yazarları ve kaliteli müzik insanlarıyla çalışmanın avantajı eklenince, ortaya Hayat gibi uzun süre dinlenebilecek bir albüm çıkmış.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA