Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SÖZÜN ÖZÜ ÖZLEM DOĞANER

“Ekonomi” mevsimi başlıyor

Ne güzel günlerdir bayramlar… Aldığımız yaşlar arttıkça ve küçüklüğümüzü hatırlayanlar birer birer azaldıkça kıymetini daha çok anlıyoruz galiba.
Paylaşımlarımızın çoğaldığı, huzurumuzun arttığı sağlıklı, mutlu nice bayramlar dilerim herkese.
Bir fani için her nefes alışı da bayram olmalı esasen. Bayramlar bana kıymet bilerek yaşamanın önemini hatırlatır her daim. Galiba son yıllarda da en çok kıymetini bilmemiz gereken şey, bu güzel ülkede yaşamak… Yapmamız gereken ise çalışmak, çalışmak, çalışmak… Bayram tatiliyle birlikte yaz da sona eriyor. Tatilden aldığımız enerjiyle her birimiz kendi işinde en iyisini yapmak için işinin başına dönecek.
Türkiye'nin gündemi ise yılın son çeyreğinde öncelikle ekonomi olacak.
Son yıllarda tüm fırtınalara rağmen ekonomisiyle dimdik ayakta duran Türkiye vites büyütmek, bir üst lige çıkmak için hazırlıklar yapıyor.
Hükümet yeni ekonomik reformlarını bu sonbaharda hayata geçirmeye hazırlanıyor.
Her alanda her sektörde "Şimdi ekonomi zamanı" denilecek.
Şimdiden görünüyor ki 11 Eylül'de açıklanacak 2. çeyrek büyüme rakamları bu harekatta önemli bir motivasyon kaynağı olacak.
Cumhurbaşkanı Erdoğan "Yüzde 7 bekliyoruz" dedi ama gelen öncü verilerden yaptığım hesaplamalara göre büyüme oranı bu rakamı geçebilir. Daha da iyisi Türkiye yılın 3. çeyreği için çok daha yüksek rakamlar bekliyor. Enflasyon ve işsizlikle mücadele verilen önemli cepheler… Bayram sonrası 5 Eylül'de ağustos ayı enflasyon rakamları açıklanacak. Enflasyon canavarını besleyen ise gıda fiyatları… Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, gıda enflasyonunu düşürmek amacıyla yapısal sorunlara yönelik çok önemli kararlar aldıklarını açıkladı. Gıda fiyatlarındaki oynaklığı gidermesi beklenen reformlar ekimde devreye girecek. Güneş, rüzgâr, kömür derken yazı en verimli geçiren sektörlerden enerjide yine dev adımlar atılacak.
Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde yılsonuna kadar temel atılması bekleniyor.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye'nin sismik gemilerinin Karadeniz ve Akdeniz'de sondaj çalışmalarını artırarak devam edeceğini açıkladı.
Madencilikte yeni bir model başlatılacak.
Türkiye'nin cari açığına ilaç olacak yönetmelik eylülde hayata geçirilecek.
Öte yandan KDV reformu hazırlanıyor.
Kurumlar vergisi indirimi gündemde.
Stratejik sektörlerde teşvikler birer birer açıklanacak. Yerli otomobili tasarlayacak, üretecek grup ilan edilecek.
Gayrimenkul sektörü 15 Eylül'de konut satışlarını artıracak 3. seferberliğe hazırlanırken, ekimde yürürlüğe girecek İmar Kanunu'nda değişiklikler için çalışmalar sürüyor.
Bunlar bir kısmı. Ekonomi mevsimi başlıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA