Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Televizyon izlerken...

Ünlü kadınları izleyen kadın seyirci topluluğu: Kafadan burun bükerler, grupta hemen kusur arama yarışı başlar; "Saçlar iyi de, o rujun hali ne öyle?"
Gözleri de tartı gibidir bu hatun milletinin. Kilo aldın bittin ya çok kilo verdiysen o zaman da bittin; "Aaaa! Kilo mu verdi bu?"
"Somali'den şarkıcı mı getirmişler", "Durun kızlar, içerden bir Nutella beş kaşık getireyim de kendimize gelelim, böyle zayıflık olur mu yahu."
Artık ekrandaki ünlü kadının ne saçı kalır, ne kilosu, ne kıyafetinin defosu. Tabii ille de seyreden kadın grubundan bir tane iyi niyetli çıkıp kendini ortaya atar; "Ne kadar kötüsünüz kızlar, kadın bence taş gibi, şarkısı da süper!" Peki bir duyan olur mu? Olmaz. Yaşasın eleştiri!
Ünlü kadınları izleyen erkek seyirci topluluğu: Genellikle bir süre sessizliklerini korumayı tercih ederler. Kadının kıyafeti, saçı, makyajı çok da umurlarında olmaz, onlar ünlü kişinin konuşmalarına takılırlar.
Eğer beğenmedilerse yüz ekşitip geçebilirler. Ha ille de bir söz çıkacaksa ağızlarından, tek bir yorum yapıp konuyu kapatırlar. Zaten beğenmedikleri programda durmazlar, geçerler futbollarına olur biter.
Ünlü erkek izleyen kadın seyirci topluluğu: Eğer bu erkek Engin Altan Düzyatan, Cemal Hünal, Kenan İmirzalıoğlu gibi yakışıklı bir erkekse ekran karşısında çığlıklar kopar. Söz konusu erkeğimiz çok büyük bir moda felaketine imza atmadıysa asla eleştirilmez. Tabii ki de eğer mevcutsa, erkeğin sevgilisi ölümüne eleştirilir.
Ve 10 dakika içinde dikkat erkekten kesilir ve programdaki kadın konuğa yönelir. Sonuç: olan yine ünlü kadına olur, yerden yere vurulur, kızların içi ferahlar, gece sonunda huzurla yataklarına yatarlar.
Ünlü erkek ve kadın izleyen gay topluluğu: İşte en bomba televizyon izleyicisi budur! Onların bakış açısı kimsede yoktur.
Onların kitabında ekrana çıkan bütün yakışıklı erkekler ya gaydir ya da gizli gay. Yakışıklı eşittir gaydir çünkü. Ve ekran başındaki kadınlarla gayler bu konuda mutlaka kapışırlar.
Kadınlar; "O da mı yalan, bu da mı yalan, kötü bir rüya gördüm o zaman" tadında isyan ederler.
Gay izleyicilerin müthiş fikirleri vardır. O kadın şarkıcı öyle değil şöyle giyinmelidir. O şarkı bir felakettir. Şarkıya evlere şenlik bir mix yapılmıştır. Dedikodular, gizli saklı bilgiler havada uçuşur. Sonuç: çok eğlenilir.
Dizi izleyen kadın izleyici grubu: Bu kadınların 'Ezel', 'Aşk-ı Memnu', 'Yaprak Dökümü' ve 'Canım Ailem' geceleri vardır. Yan yana gelemeseler bile SMS ya da Twitter yoluyla birbirilerine bağlanmadan dizi izleyemezler.
Karşılıklı "Bak görüyor musun ne yaptı", "Aaayy öpüştülerrr", "Yok artık, olmaz böyle şey"ler patlatılır. Kadın kısmı genellikle dizilerin erkek kahramanına bayılır.
Kadın kahramanlarda ise durum şudur:
Cansu Dere: Soğuk bulunur. Kenan İmirzalıoğlu bir ilahtır, başlı başına olaydır, dizideki rolü de olaydır, Cansu güzeldir hoştur da buzzz gibidir.
Beren Saat: Çok beğenilir. Yüzüne, oyunculuğuna yüz puan verilir fakat kıyafetleri, çizmeleri, topuklu ayakkabılarla yürüyüşü makara malzemesidir. Bu arada dizide Behlül'e sinir olunduğundan, Bihter için karalar bağlanır.
Nebahat Çehre: Firdevs Hanım hem bütün kadınların kâbus anne modelidir hem de ekranların seyretmesi en zevkli kadın karakteridir. Firdevs çıktı mı kızlar ekrana kilitlenir. Firdevs'in entrikalarına hem kızılır hem de onsuz bir hayat düşünülemez. Kadınları anlamak zor mu demiştiniz?
Şebnem Bozoklu: Canım Ailem'in biricik Melihası'na kadınların yüzde 99'u toz kondurmaz. Neden? Çünkü dizideki rolüyle de hayattaki duruşuyla da potansiyel bir tehlike değildir. Kuzu kuzu izler, bağrımıza basarız onu.
Dizi izleyen erkek izleyici grubu: Aslında yerli dizi izleyen erkekler ya sevgilileri- eşleri yüzünden bu işe bulaşmışlardır ya da söz konusu dizi nasıl olmuşsa dikkatlerini çekmiştir. İlle de her hafta izleme dertleri olmaz onların (Ezel ve Kurtlar Vadisi konu dışıdır), üç haftada bir de baksalar konuyu yakalarlar zaten. Erkek kısmı dizi izlerken diyaloglara bakar, o ne giydi bu ne çıkarttı takıntıları yoktur. Konu sürüklerse izlerler, sürüklemezse zaplarlar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA