Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Öğretmen döverse...

Hoppala paşam kış geldi, yazarınıza kal geldi. Yahu biz bu nadide fikri neden daha önce düşünemedik sevgili okurlar. Aşkolsun bize.
Bakın şimdi diyelim ilkokula yolladığınız mini mini yavrunuz okulda şiddet gördü. Öğretmeninin dövmesi, görevli personelden bir abisi ablasının iki tane patlatması, idareci büyüğünün itip kakması gibisine yani.
Hadi bilin bakalım siz ne yapacaksınız?
a. Siz de gidip onlara şamarı indireceksiniz.
b. Çocuğunuzu o okuldan alacaksınız.
c. Okulu ayağa kaldırıp şikâyetçi olacak, hesap soracaksınız.
Cevap veriyorum d. Hiçbiri.
Sakin olacaksınız, sakin! Milli Eğitim Bakanlığı'nın ilköğretim velilerine hazırladığı rehberde öyle diyor.
Hatta "Okulda çocuğuma kimler şiddet gösterebilir?" sorusuna gocunmadan şöyle yanıt veriliyor; "Öğrencinin kendisinden yaşça büyük çocuklardan, öğretmenlerden, okul idarecilerinden, okulda çalışan yardımcı elemanlardan, çocukların velilerinden... Şiddet görme olasılığı var."
Ha yani Milli Eğitim Bakanlığı bunu gönül ferahlığıyla kabul edebiliyor. Çocuğunuzu okula değil savaşa yolluyorsunuz a dostlar, cephanesini sıkı tutun.
Yahu sen bir çocuğun şiddet görmesini nasıl olasılıklar arasına sokabilirsin. Sen çocukları korumak zorunda değil misin?
Gelelim devamına. Çocuğunun şiddet gördüğünü fark eden velilere de bakanlığımız uyarıda bulunuyor; "Çocuğunuzun şiddet gördüğünü öğrendiğinizde huzursuz olmanız, aklınızın karışması, yoğun öfke hissetmeniz doğal (Bir de zil takıp oynasalardı, tabii kızacak Allah'ım sen akıl fikir ver).
Ancak sakin olmaya çalışın."
Yok ya! Yapma ya!
Rehberi hazırlayan canlar az daha kendilerinden geçseler "not: öğretmenin dövdüğü yerde gül biter" bile yazabilirlermiş.
Bu bir skandal değilse nedir sevgili veliler?
Böyle bir rehberin Milli Eğitim Bakanlığı adı altında çıkması kabul edilebilir mi? Çocuğunuz dayak yerse sakin olun denilebilir mi?
Köpeklerin bile şiddetle eğitim görmesi dünyada tepki toplarken çocuklarımızın eğitim aldıkları, geliştikleri, hayata ilk adımlarını attıkları, en korunmaları gereken yer okullarında şiddet görmesi nasıl olağan karşılanabilir.
Buna kim sakin olabilir?
Eğitim dayaktan mı geçer?
Hale bak; çocuğunu itsinler kaksınlar, sakin ol.
Kocan kafanı gözünü kırdıysa sus gıkını çıkarma, kocandır döver, dırdırlanma.
Ayrıldığın sevgilin seni bıçaklasa, sebebi yine sen ol.
Annen baban sağını solunu yaksa, seni odalara kapatsa, dayak atsa mutlaka bir yaramazlık yapmışsındır, anandır babandır.
Bu ne biçim iş, bu ne âlem memleket anlamadım ben.
Fena halde utanıyorum ben.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA