Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Hayat neden ibaret?

Siyasilerimizin açıklamalarının hastasıyım. Siz yaşam mücadelesi verirken, diyelim gelecek endişesiyle kaç canınız kaldığını hesaplamaya çalışırken onlar gocunmadan çıkıp "müthiş" (!) demeçler patlatabiliyorlar.
Sonra alıyor mu seni bir düşünce.
Misal geçen haftanın en iyi çıkış yapan açıklaması Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'tan geldi; "Hayat seks ve içkiden ibaret değildir".
Sevgili vatandaş; al sana bir kaya nereye dayarsan daya. Düşün dur şimdi sabahlara kadar; acaba şu hayat neden ibaret ola?
Sayın Arınç'ın seksin hakkını yediği gün gibi ortada. Yahu her şey seks üstüne dönmüyor mu dünyada? Hani şu kadın erkek vaziyetlerinin, üremenin, üreyememenin falan.
Aşkolsun Arınç Amca.
Tabii bu kadar kesin ve net bir cümle çıkınca ağızdan zorluyorsun kendini. Hayatın gerçekten neden ibaretti.
Kiminin ailesi, kiminin dini, kiminin işi, kiminin paşa keyfi hayatının bir numarası. Diyelim kokoş bir abla için hayat kuaföründen ibaret olabilir.
CEO abiler için nefes almalarının sebebi işleridir. Alın elinden ajandasını, çekin işini gücünü, çocuğuyla bile bir saat geçirmeyi beceremez onlar.
Âlemcinin derdi de içkisi, sigarası, eğlencesidir. "Git çalış be adam, gündüz yüzü göremedin" buyursalar fevkalade bozulur.
Müziğe takmışlar için de şarkılar, konserlerdir asıl olan. Senin kafan ister bassın ister basmasın, onun yaşama biçimini değiştiremezsin. Kendini fazla yorma yani.
Yaşama sebebini ailesi yapanlar en takdir edilen, ayaklarda alkışlanan gruptur.
E peki sevgili okur, sorarım size; hangisinin doğru olduğuna kim verecek? Hayatımızın ipleri kimin elinde olabilir ki? Kimin başkasının günlüğünü tutma hakkı var ki?
Benim hayatım işten ibaretse, senin içkiden ibaret hayatına, onun dinden ibaret hayatına burun kıvırmaya, senin var olma biçimini sınıflandırmaya haddim var mı?
Yok! Zaten ülkemizde bütün yangınlar oradan çıkıyor ve sönmek bilmiyor.
Herkesin hayatının "kendinden" ibaret olduğu kabul edilmiyor. Gruplar kuruluyor, bilinmez yerlere sefere çıkılıyor ve gün sonunda hayatımız koca bir "yalandan" ve "tiyatrodan" ibaret oluyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA