Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Keekle beni kekle beni

Yaz başından beri tutuldum kaldım.
Akşamları bir doz almadan yatağa giremez oldum.
Yoksa siz hâla keeklemediniz mi?
İphone ipad dünyasının yeni olayı bu; Keek!
Henüz bizim topraklarda hadiseye uyanan üç beş kişiyiz. Efendim Keek bir iphone uygulaması. Twitter'ı düşünün onun videolu hali gibi bir şey.
Keek uygulamasını telefonuna indiriyorsun, hesabını oluşturuyorsun, dünyadan istediğin kim varsa takibe alıyorsun, seni de bulan takip ediyor ve takipçilerinle çektiğin videoları paylaşıyorsun.
Nedir bu videolar?
Şöyledir: "Biz şuraya gittik çok eğlendik, görmeyen kalmasın" türünden sanatçıların stüdyoda, provada çektikleri görüntülerine kadar uzanan bir yelpaze.
Ne istiyorsan o yani.
Peki ben kimi takip ediyorum tabii ki Türk Keekçileri.
Bizim kızlar; Mesela bir Tuğbatekk, mesela bir elifus, mesela bir ırmakaksoy5...
Ne yapıyor bu kızlar? İşte ben de aylardır onu çözmeye çalışıyorum.
Yaşları olsa olsa 14-15 hadi bilemedin taş çatlasa 16.
Kızların öyle bir dünyası var ki biz bütün cingözler birleşsek, gecelerce tartışsak çözemeyiz.
Bir kere bizimkiler Türk ama videolarında İngilizce konuşuyorlar. Neden mi? Öyle canım, aaa soru mu bu. Stilleri bu.
Ve bütün videolarda cümleler aynı. Kurallar şöyle.
1. Ağzını yaya yaya telefonun kamerasını ağzının içine sokarak ve baygın baygın bakarak "Hi guuuyyyyssssss" selamını çakacaksın.
2. Saçından asla memnun olmayacaksın. Aslında saçına bayılıyorsun ama o gün saçının berbat göründüğünü vurgulayacaksın.
3. Mutlaka yorgun, bitkin olacaksın. Neden yorgunsun peki? Aaa! Fransızca dersinden çıktın, spor yaptın, arkadaşların çaya geldi falan kolay mı.
4. Gözlerini aça aça konuşacaksın. Ara ara yanaklarını içe çekerek sağdan bakış sallayacaksın.
5. Nereni en çok beğeniyorsan oranı vurgulayacaksın. Mesela karnın fitse kamerayı sanki tesadüfmüş gibi karnına doğru tutacaksın. Görsün cümle âlem. Gözlerin güzelse gözlerini konuşturacaksın. O şekil.
6. İngilizce konuşacaksın dedik ya, İngilizcen berbat olsa da konuşacaksın ve özel isimlerin başına dahil olmak üzere bol bol 'the' koyacaksın.
7. Alışverişle ilgili problemlerin olacak, istediğin bedeni bulamayacaksın, alışverişe çıkacaksın, yorulacaksın, aldığın kıyafetlere âşık olacaksın.
8. Tek başına kalmaktan nefret edeceksin. Hep sıkılacaksın. Sakın mutlu olma Keek'ten kovulursun.
9. Ve aniden çektiğin videodan da sıkılıp "byeeeeeee" diyecek, kamerayı kapatacaksın.
Anlatılmaz yaşanır. Misal ben elifus'suz, tuğbetekk'siz geçen günümü günden saymıyorum artık. Çeşit çeşit videolar çektim, arkadaşlarıma gösteriyorum. Bir Tuğbatekk olmak nasıl zor bilseniz. Taklit ediyorum ediyorum onlar gibi olmuyor.
İşin nereye varacağını öyle merak ediyorum ki. Mümkünse Kardashians gibi Tuğbatekk ve elifus'un program çekmesini istiyorum.
Zaten iki hafta önce kanka olduklarını öğrendim ikisini tek videoda izleme şerefine kavuştum. O anki coşkumu kimseler bilemez.
Bir girin bakın. Lütfen üşenmeyin. Her şeye bakış açınız değişecek, temelden sarsılacaksınız. Twitter ağlasın, tüm reality showlar halt etsin diyoruuum. Keek'lemeden durmayın.
İzleyin, bilin, anlayın, belleyin. Keek kafası gelin, sonra bir daha yazışalım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA