Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Çocuk ve kariyer!

Bravo bize, hala bunu tartışıyoruz ya, valla bravo. Şu kadınlara gram değer vermeyen, kadını eve koymadan içi rahat etmeyen, o kıt kafalarında 'kadını kullanma rehberiyle' gezen tipler bir gün tükenmeyecek mi acaba?
Neymiş efendim; Kadınlar hem annelikten ödün vermeyip hem de kariyer sahibi olabilir miymiş?
Olabilir kardeşim, olabilir canım, olabilir ciğerim.
Hayır yani, kadınların yürürken çiklet çiğnemeyebilmesi bazı erkeklere neden bu kadar koyuyor anlamış değilim.
Geçen haftanın haber gündeminden sıra gelmedi de yazamadım. Zira aklımın bir köşesindeydi şu Cem Davran(ma!) meselesi.
Efendim kendisi tipik bir Türk erkeği çıkışı yaparak dedi ki; "Çocuğu anne büyütür, bırakın şu kariyer de yaparım triplerini".
Zaten yap böyle densiz, yersiz, saçma, vizyonsuz bir açıklama, sal sosyal medyaya konuşul da konuşul, amaç tam da bu değil mi efendim.
Kendisi kadınların evde oturup, çalışmayınca iyi annelik yaptığını nasıl tespit etmiş merak ediyorum doğrusu. Dünyada milyonlarca kadın hem aslan gibi annelik yapıyor, hem çalışıyor, hem evine bakıyor, hem de çoğu zaman çocuklarını babasız yetiştiriyor bilmem farkında mı?
Değildir tabii. Dünya başka, onun gibilerin dünyası başka.
Cem Davran'ın sözleri apaçık kadınlara saygısızlık, düpedüz kadınları ve yeteneklerini hor görmedir.
"Hey sen! 05 Cem! Şöyle kenara geç tek ayak üzerinde bekle ve tüm kadınlardan özür dile" derim ben. Neyi yapıp, neyi yapamayacağımızı ne sana ne de bir başkasına soracak değiliz elbet. Herkes kendi işine baksın.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA