Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN SEVER

Kanaatkar gençlik!

atv'de Kenan Işık'ın sunduğu Kim Milyoner Olmak İster? yarışma programına katılan genç kızımız, "TBMM, başka hangi adla anılır?" sorusuna, cevap şıkları arasında 'parlamento' bulunmasına rağmen "Yüce Divan," yanıtını vermiş. Üstelik kızımız, özel bir üniversitede siyaset bilimi öğrencisi! Bu durumun münferit olduğunu söylenebilir. Çoğu zaman yapıldığı gibi. Ama kazın ayağı öyle değil. Gençlik ve Spor Bakanlığı 'Türk gençliği' ile ilgili bir araştırma yaptırdı. Araştırmaya göre gençliğin profili şöyle:
Türk genci az okuyor.
Az geziyor.
Yabancı dil bilmiyor, dünyayı merak etmiyor.
Az araştırıyor.
Az spor yapıyor. Sevgili Hakan Dilek "Azla yetinmeyi bilen, kanaatkar bir gençlik yetiştirmişiz," dedi! Hani 'beyin gözenekleri' kapalı ama 'gönül gözü açık' bir gençlik diyeceğim; lakin o da değil. Araştırmaya göre zamanlarının çoğunu televizyon ve internet karşısında geçiriyorlar.
Üçte biri sigara, dörtte biri alkol kullanıyor. Yani beyni de, gönlü de dumur bir gençlik!


***

Hal ve gidiş bu... Biz hâlâ eğitimin içeriği ile değil, şekli ile uğraşıyoruz.
4+4+4 olsun.
Yok, 4+8 olsun
Kesintili olsun,
Yok, kesintisiz olsun! Siyasal bilimler öğrencisi, parlamento yerine Yüce Divan yanıtını verince, Twitter'da birisi haklı olarak şöyle yazmış: "Eğitim sistemini 40+40+40 yapsan ne yazar?" Haksız mı?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA