Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

Ailenizin robotu Alpha 2

Çocuğunuza masal anlatan, onunla basit de olsa sohbet eden, istediğiniz anda evin güvenlik kamerasına veya sosyal ağ paylaşım istasyonuna dönüşen bir robot çok uzak değil

Star Wars filmiyle birlikte pek çok aile evine mini robotlar veya ışın kılıçları aldı. Ancak robotların yetenekleri BB-8'in taklalar atmasından daha fazla. Artık ağa bağlı, akıllı telefonlardan yönetilen robotların sayısı giderek artıyor. Markaların robot kullanımına çok da uzak değiliz. Arçelik'in Çelik'i uzun süredir kullanması, Turkcell'in Cellocan'ı ailelerin kalbini ve aklını kazanmanın yolu olarak kullanıldı. Ancak bu robotlar sevimli birer figür olmanın ötesine geçmedi.

UCUZLADI SOSYALLEŞTİ

Yeni nesil robotlar konusunda asıl büyük devrim, şimdi başlıyor. Sosyal ağa bağlanan, basit sohbetler yapan, uygulamalar indirerek yeteneklerini artırabileceğiniz insansı robotların dönemi başlıyor. İnsansı robotların popüler hale gelmesinde fiyatın düşmesi de büyük önem taşıyor. Fiyatlar 1000 dolar civarına çekildikçe daha çok eve robot girecek. Ancak sözünü ettiğimiz robotlar mutfakta kullandığımızdan hem farklı hem çok daha yetenekli.

ALPHA 2 GÖREVE HAZIR
Çinli
UBTECH Robotics firması ilk insansı aile robotunu pazara sunuyor. Küçük insansı robot Alpha 2 sizin günlük ajandanızı yönetiyor. Harika bir ev arkadaşı. İki önemli özelliği dikkat çekiyor: Sosyal iletişim yetenekleri ve fiyatının oldukça düşük olması. Mini insansı robot Alpha 2'nin konuşma yeteneği oldukça çarpıcı. İnsan gibi konuşup, insan gibi tepki vermesi oldukça etkileyici. Bazen robot ile konuştuğunuzu unutturacak kadar yetenekli. Zaten aile bireylerini ve evdeki evcil hayvanları oyalayacak sosyal yeteneklerinin olması Alpha 2'yi ayrıcalıklı kılıyor. Mağaza satış fiyatının yaklaşık bin 200 dolar olmasını bekediğimiz Alpha 2 insansı robot olarak oldukça güzel yürüyor. Yetenekleri ve iletişim becerisiyle Alpha 2 küçük insansı robot NAO'ya çok benziyor. Ancak şunu hemen söyleyelim NAO fiyatı 8 bin dolar.

ÇOCUK VE HAYVAN DOSTU
Haftalık ajandanızı, sağlıkla ilgili hatırlatmaları ve işlerin takvimini sizin için düzenliyor.
Sizinle konuşuyor ve sağlık durumuzu takip ediyor.
Yüksek çözünürlüklü fotoğraf çekerek sizin için sosyal medyada paylaşıyor.
Çocuklarınızla ve varsa evcil hayvanlarınızla vakit geçiriyor ve onları eğlendiriyor.
Ev güvenliği konusunda görüntü sağlıyor ve alarm bilgisi veriyor.
Hava durumu bilgisi veriyor. İnternette arama yapıyor ve uygulama indirilmesine yardımcı oluyor.

HAYATIMIZDAKİ ROBOTLAR
Google'ın arama yaparken kulladığı teknoloji yeni bir robot yapımında kullanılabilir. Kullandığımız akıllı telefonların sahip olduğu arama motoru, sesle komut alan asistanları ve bazı uygulamalar önümüzdeki dönemde hareket eden robotlara dönüşebilir. Nesnelerin arama motoru Bilippar, nesneleri tanımamızı sağlayan akıllı gözlük ya da robota dönüşebilir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA