Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERSİN RAMOĞLU (GÜNEY)

Sahte mucize

Doktor kılığına giren şarlatanların, reçetesiz ilaç ve tedavileri, 'mucize' gibi sunarak televizyonlardan tanıttığını hafta başından bu yana dile getiriyorum.
Vatandaşın bu yolla kandırılıp soyulduğunu da...
Özellikle uydudan yayın yapan birçok televizyon kanalında MS hastalığından kansere, şekerden kısırlığa ve kalp damar hastalıklarına kadar çeşitli rahatsızlıkları kendi üretimi olan bitkisel kökenli ürünlerle tedavi ettiğini iddia eden bazı üç kağıtçılar pek çok kanalda aynı adı taşıyan programlar yaparak vatandaşın umutlarını sömürüyor.
Bu konuyla ilgili Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Prof. Dr. Davut Dursun hocamızla önceki sabah konuştum.
Tıp doktoru olup olmadıkları dahi bilinmeyen kişilerce verilen reçetesiz ilaç ve tedavilerin 'mucize' gibi sunulmasından onun da çok rahatsız olduğunu anladım.
"Sağlık programı görüntüsü altında yayınlanan bazı programlarda 'gizli reklam' yapılıyor" dedi.
Ancak bana göre gizli değil, aleni ve futursuzca yapılıyor bu reklamlar.
RTÜK Başkanı, 'sağlık programı' diyerek gizli reklam yayınlayan televizyon kanallarıyla mücadele etmekte kararlı.
İzleyicilerin şikayetleri üzerine kurul, "Doktorunuz Sizinle", "Önce Sağlık", "Günaydın Sağlık", "Can Sağlığı", "Uzman Gözüyle Sağlık", "Sağlıkta Bugün", "Bitkilerden Gelen Şifa", "Sağlık Rehberi", "Doğadan Sağlığa", "Kaliteli Yaşam" gibi isimlerle çeşitli televizyon kanallarında yayınlanan sağlık programlarını takibe aldı.
Yayınlarımız sonrası 'sağlık programı' adı altında reklam yaptığı belirlenen 27 televizyon kanalına RTÜK, çeşitli para cezaları verdi.
İnsan sağlığı ile bu kadar acımasızca oynayabilen sahtekarlar çok şükür bundan sonra meydanı boş bulup, rahatça at koşturamayacaklar.
Herkes işi sıkı tutuyor.
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu da öyle.
Şarlatanların milleti kandırmasına göz yumulmayacak artık.
Üç kağıtçılara el birliğiyle geçit vermeyeceğiz.
Buranın Patangonya olmadığını anlayacaklar…
Öyle Dingo'nun ahırı gibi herkes kafasına eseni yapamayacak yani.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA