Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERSİN RAMOĞLU (GÜNEY)

Teşhire devam

Özellikle çaresiz hastalığa yakalanmış vatandaşların umutlarını sömüren tacirlerin 'sahtekarlıklarını' belgelemeye devam ediyoruz.
Ama bu şarlatanlar hala uyduruk karışımlarını; her hastalığa iyi gelen 'mucize' bir ilaç gibi sunmaya devam ediyor.
Çünkü karları tatlı.
Çünkü para hırsı gözlerini kör etmiş.
Çünkü kimseyi taktıkları yok.
Allah korkuları da yok galiba.

***
SABAH Ankara ekibinden arkadaşımız Sema Akbaş, günlerdir bunların hastaları iyileştirmediğini, aksine ölüme götürdüğünü yazıp duruyor.
Sema, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı yetkilileri ve RTÜK Başkanı Prof.
Dr. Davut Dursun'la
görüştü.
Birçok uzmana bu yalancıların sözde 'mucize'lerini sordu.
Umudu tükenmiş hasta yakınlarına ilaç niyetine satılan bu karışımlarla şarlatanların sadece köşe döndüklerini öğrendi.
İnsan sağlığı paradan daha önemli değil mi?
***
Arkadaşımız uzmanların, bu tür ilaçların böbrek ve karaciğerleri iflasa sürüklediğini söylediğini de belgeledi.
Eczacılık fakültesi öğretim üyelerinden, şarlatanların, eczanelerde reçeteyle satılan ilaçların etkin maddesini hamurla karıştırıp büyük paralara sattıkları bilgisini de aldı.
Şarlatanlar, cinsel bozukluğu tedavi ettiğini öne sürdüğü kapsüllerin içine, eczanelerde reçeteyle satılan bildiğimiz Viagra ve türü etken maddeye sahip ilaçları kattığını belirledi.
Maksat inandırmak.
***
Doktorlar, farmakologlar, eczacılar, velhasıl konunun tüm uzmanları MS hastalığından kansere, şekerden kısırlığa ve kalp damar hastalıklarına kadar çeşitli rahatsızlıkları iyi edecek mucize bir ilacın henüz keşfedilmediğini söylüyor.
Yani vatandaş bu yayınlara bakıp aldanmasın.
Biz de aynı şeyi diyoruz: 'Doktorunuz Sizinle', 'Önce Sağlık', 'Günaydın Sağlık', 'Can Sağlığı', 'Uzman Gözüyle Sağlık', 'Sağlıkta Bugün', 'Bitkilerden Gelen Şifa', 'Sağlık Rehberi', 'Doğadan Sağlığa', 'Kaliteli Yaşam' adı altında yapılan televizyon programlarına kanıp hem sağlığınızdan hem de paranızdan olmayın.
Sağlık bu, şakaya ve ihmale gelmez.
***
Sahtekarlar eskisi gibi meydanı boş bulamayacaklar.
Çünkü TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı ve Ankara Milletvekili Prof. Dr. Cevdet Erdöl, bu düzenbazlara meydanı dar edecek yasal bir düzenlemeye gidileceğini söyledi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA