Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERSİN RAMOĞLU (GÜNEY)

Ömer Çelik bakandan da öte

Adanalılar yıllardır "Neden bir bakanımız yok?" diye sorarlar.
Aslında bu serzenişlerinde de haklıdırlar; çünkü Adana, Doğu Akdeniz'de çok önemli bir geçiş noktasıdır, ana kavşaktır, güçlü sanayi altyapısıyla komşularını kıskandıran ve patlamaya hazır volkan gibi bir ildir.
Adanalılar haklı olmasına haklıdırlar ama madalyona bir de öteki taraftan bakmazlar.
Aslında Adana'nın "bir bakanı" var.
Öyle böyle değil, bakanlığı aşan boyutlarda bir gücü var.
Kimden söz ettiğimi anlamış olmalısınız.
Evet, genç yaşına karşın çok ciddi sorumluluklar üstlenen AK Parti Adana Milletvekili ve Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik'ten söz ediyoruz.
Bugün eğer dünya politikası belirlenirken Başbakan Erdoğan'ın Başkan Obama ile yaptığı görüşme sırasında yanındaki çekirdek ekipte Ömer Çelik varsa, bu fotoğraf gerçekten çok iyi okunmalıdır.
Sadece dünya politikası belirlenirken değil, Türkiye'nin Anayasası yapılırken de fotoğrafın en önündeki kişi yine Ömer Çelik'tir.
Türkiye'nin yepyeni, çağdaş ve demokratik bir anayasası olsun diye çırpınan AK Parti'nin kurmay heyetinde de öne çıkan bir isimdir Ömer Çelik.
Resme böyle baktığımızda, Ömer Çelik'in sadece Adana'nın değil, Türkiye'nin medarı iftiharı olduğunu görürsünüz.
Sabahlara kadar sıkı bir bürokrat gibi çalışan, dinamik ve birikimiyle parmak ısırtan Ömer Çelik, eğer Başbakan Erdoğan'ın sağ kolları arasındaki ekipte yer alıyorsa bence bu Adana'ya yeter de artar bile.
Adanalılar, "Neden bir bakanımız yok?" diye hayıflanacağına, Ömer Çelik'in çok önemli bu iki fotoğraftaki yerine bakıp gururlanmalıdır.
Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz boşuna, bulunduğu her ortamda Ömer Çelik'e övgüler yağdırmıyor.
Keşke her il Ömer Çelik gibi birine sahip olabilse…

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA