Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERSİN RAMOĞLU (GÜNEY)

KCK ve CHP

KCK...
İsmini duymayan yok… Yok yok da, KCK'nın ne olduğunu bilen kaç kişi var acaba? PKK'nın şehir yapılanmasıdır KCK.
PKK'nın gizli sivil uzantısıdır yani.
KCK aynı zamanda yasa dışı örgütle, Meclis'teki BDP arasında ilişki kuran bir oluşumdur.
Liderliğini ise Avrupa'da yaşayan Sabri Ok isimli bir PKK'lı yapıyor…

***
Şehirlerde her türlü eylemi organize eden, Vatandaşın yemeğinden kesip aldığı arabasını yakan, Devletin belediye otobüslerine molotof kokteyli atarak can alan acımasız bir terör örgütüdür KCK. Farkında mısınız polis ve jandarma, KCK yöneticilerine yönelik operasyonları artırınca şehirlerdeki eylemler de azaldı…
***
KCK'yı İmralı'da yatan bebek katili Abdullah Öcalan avukatları aracılığıyla 2005'te kurdu… Önce KKK, yani (Koma Komelén Kürdistan/Kürdistan Halklar Konfederasyonu) olarak kurulan örgütün adı, 2007 tarihinde Kandil'de yapılan Kongra-Gel Beşinci Genel Kurulu'nda, KCK (Koma Civakén Kurdistan) olarak değiştirildi.
***
"KCK'nın önderi" Öcalan'dır. Yürütme Konseyi Başkanı
Murat Karayılan'dır. Cemil Bayık ise başkan yardımcısı… Gördüğünüz gibi PKK lideri ve yöneticileri ile KCK lideri ve yöneticileri aynı şahıslardır… PKK da KCK da Kandil'den idare edilmektedir.
KCK, gençleri hep şiddet eylemlerine yönlendirmektedir.
***
İnsanları aracı içinde yakan, çöp bidonlarına bomba koyarak masum sivillerin ölümüne neden olan, şehirleri kana bulayan, kaldırım taşlarını söküp polise atan KCK'lıların tutuklamalarına kim karşı çıkıyor, isterseniz bir de ona bakalım…
***
KCK'ya yönelik operasyonlar ve tutuklamalarla ilgili konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, "Çok güzel bir slogan vardır, 'Susma, sustukça sıra sana gelecek.' Ergenekon kapsamında tutuklandığında CHP örgütleri buna karşı çıkmıştı. Bazıları bu duruma sessiz kalmıştı.
Sorun şimdi onları da buldu"
dedi.
***
CHP İstanbul Milletvekili Binnaz Toprak da, KCK soruşturması kapsamında tutuklanan Ragıp Zarakolu ve Prof. Dr.
Büşra Ersanlı
için bildiri yayınlanmasını istemişti.
***
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun tutarsızlıkları, BDP ve PKK'ya verdiği gizli destek, partideki Atatürkçü kesime karşı olumsuz tavırları, delege yazımlarındaki etnik ve dini ayırımcılık, teşkilatların yok sayılması CHP'yi güneşte kalmış kar gibi hızla eritiyor.
SONAR'ın anketinde seçimden bu yana CHP'nin oylarının yüzde 6 gerilediği ortaya çıktı. Kılıçdaroğlu bu gidişle partiyi iktidara taşıyan değil, oylarını eriten lider olarak tarihe geçecek…

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA