Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERSİN RAMOĞLU (GÜNEY)

Mersin Valisi ve bir ihalenin öyküsü

"DHMİ İhaleye fesat karıştırabilir mi?" başlıklı yazıma üç ayrı yerden açıklama geldi.
İlki DHMİ'den…
Hemen söyleyelim DHMİ basınla iletişim kurmada çok yetersiz.
Nedense çağı geriden takip ediyorlar.
Oysa el oğlu kendini tanıtmak, anlatmak için neler yapmıyor ki?
Hem de böyle başarılı bakanları yokken!
Doğrusu Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Binali Yıldırım gibi vizyonu geniş bir bakana bu ekip hiç yakışmıyor.
Kusura bakmasınlar ama bunlar başa bela da açabilirler.
Neyse...

***
Gelelim açıklamalara...
DHMİ'den:

Adana Havalimanı'nda bulunan 11 adet yaklaşık 57 metre karelik reklam alanlarının üç grup halinde ihale edilmesi işinin duyurusunun Adana'daki bir yerel gazetede yayınlandığı belirtilerek ihaleye üç firmanın zarf verdiği, bunlardan Halil Avcı'nın ihaleye katılmadığı, dolayısyla ihale dosyasının hiç açılmadığı ifade edilirken, diğer firmanın da evraklarının eksik olduğu için ihaleden elendiği belirtildi.
İhalede tek kalan Portline firmasının açık artırmaya giderek işi aldığı kaydedildi.
***
Halil Avcı:
İkinci açıklama ise ihaleye katılamayan müteahhit Halil Avcı'dan geldi…
Avcı, yazıda adından söz edildiğini belirterek, "Geçen yılki ihaleyi ben kazanıştım. Bu yılki ihaleden çekilmem söz konusu değildi. Ancak trafik sıkışıklığı yüzünden ihaleye vaktinde yetişemedim.
Geçen yıl metrekaresini 4 bin 456 avroya almıştık bu yıl 700 avroya kiralanmış. Bu durum tek kişilik ihalenin kaçınılmaz sonucudur…"
dedi.
***
Eyüp Battal:
Üçüncü açıklama ihaleyi kazanan ve Türkiye'de açık hava reklamcılığının lideri olan firmanın genel müdürü Eyüp Battal'dan geldi…
Battal, "Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) tarafından yapılan tüm ihaleler kurumun kendi resmi internet sitesi olan www.dhmi.gov.tr adresinden ihale tarihinden önce herkese açık olarak duyurulmaktadır.
Adana Havalimanı'nda bulunan reklam alanlarının kiralanması işi ile ilgili ihale de şirketimiz tarafından duyurunun www. dhmi.gov.tr adresinde yayınlanması ile öğrenilmiştir. 19 Mart 2012 Pazartesi günü saat 14.30'da Adana Havalimanı Başmüdürlüğü'nde yapılan ihaleye 3 (üç) firma teklif zarflarını teslim etmiştir. Bunlar şirketimiz PL Reklamcılık Tic. San. A.Ş. (Portline), Polart ve Halil Avcı firmalarıdır. Bu üç firmadan sadece ikisi, Portline ve Polart firmaları ihalenin yapıldığı saatte ihale salonunda hazır bulundu. Halil Avcı, ihaleye iştirak etmedi.
Neticede ihaleye, yasalara, mevzuata ve ihale şartnamesine uygun olarak evrak ve belge ibraz eden tek firma olan Portline katılmıştır. İhale Komisyonu tarafından firmamızdan fiyat teklifi alınmış ve firmamız da İhale Şartnamesi'nde belirtilen muhammen bedelin üzerinde bir rakam teklif ederek, ihaleyi kazanmıştır"
dedi.
***
Mersin Valisi Güzeloğlu:

Mersin'de Toroslar İbni Sina Özel Eğitim Meslek Lisesi'nde öğrenim gören işitme ve konuşma engelli öğrencilerine öğretmenlerin şiddet uygulaması kamuoyunda nefretle karşılandı.
Duyduklarım beni de deliye döndürdü…
En çok kızdığım şey ise,
Hanımefendiler anlama güçlüğü çeken öğrencilere tekme tokat girişirken, aynı öğrencilere bir kozmetik firmasının mallarını pazarlamak için saatlerce usanmadan dil dökmeleri oldu.
***
Ben Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nun güzel yürekli biri olduğunu biliyordum…
Yazım sonrası hemen aradı…
Olayı hassasiyetle takip ettiğini üstüne basa basa belirtti…
"Onlar benim çocuklarımdan farksızdır" diye ekledi.
Ve vicdansızlara günlerini göstereceğini özellikle bilmemizi istedi…
"Bu çocuklar bize emanet" diyen Güzeloğlu son söz olarak da, "yaptıklarının bedelini mutlaka ödeyecekler" mesajı verdi.
Sayın Vali dediğini yapar, bilirim…
Ben de işin peşini bırakmam.
Bunu da siz bilirsiniz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA