Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERDAL ŞAFAK

Karanlıkta vuruşanlar

Rusya'daki eş zamanlı iki uçak kazasının terör eylemi olduğu, kanıt bulmak zaman aldığı için dün doğrulanabildi.
Tamam, terör ama kimin işi Uçaklardan birinin kalıntılarında bulunan Heksojen kuşkulara meşruiyet kazandırıyor. 1999 Eylül'ünde 300 kişinin ölümüne neden olan 4 binanın havaya uçurulmasında da aynı patlayıcı kullanıldı. Aydınlatılamayan bu eylemler, Putin'in ikinci Çeçen savaşını başlatmasının gerekçesini oluşturdu.
Çifte eylemden birkaç gün önce Çeçenler dünyayı uyarmıştı: "Direnişimiz sonuca ulaşmak üzere. Tek korkumuz sivil uçaklara saldırı gibi Rus gizli servislerinin çok iyi becerdikleri kanlı tahriklere girişilmesi..."
Kremlin kaynakları da Rusya'nın savaşı yitirdiğini, tek çarenin masaya oturmak olduğunu söylüyor ve ekliyorlardı: "Ancak bu da kolay değil. Çeçen kartıyla oynayan o kadar çok ki... Putin'den intikam peşindeki oligarklar (özelleştirme zenginleri), bölgeyi Vahabileştirmek isteyenler, Kafkaslar'a göz diken petrolcüler, Rus yönetiminde birbirini çelmeleyen hizipler..." (Le Monde, 26 Ağustos)
Ne dersiniz; çifte facia kimin işi olabilir? Çeçenler'se lanet olsun, başkalarıysa daha da lanet olsun...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA