Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERDAL ŞAFAK

Avrupa'daki gazetemiz

SABAH'TAN MEKTUP

Avrupalı Türkler'in -tatil içinyurda dönüş günleri başladı. Almanya'dan, Belçika'dan, Hollanda'dan, Fransa'dan her gün binlerce aile yollara dökülüyor; ver elini Türkiye.
Avrupa'yı batıdan doğuya boydan boya katederken pek çoğu Sırbistan'da mola veriyor. Belgrad'ı geçtikten 95 kilometre sonra bir turistik tesiste. Burası SABAH'ın hizmet durağı. Güvenlik kamerasıyla donatılmış otoparkı, geniş ve ferah restoranı, kafeteryası, çocuk alanı, benzin istasyonu ve tertemiz odalarıyla mükemmel bir mola yeri.
Yurttaşlarımızı burada iki SABAH temsilcisi karşılıyor, özel olarak hazırlanmış haritalar veriyor ve sorunlarıyla ilgileniyor. Bu hizmet üç ay boyunca sürecek.

Sadece gazetecilik değil
Çünkü Avrupa SABAH'ın iki misyonu var: Bir yandan gazetecilik yapmak, bir yandan da Avrupalı Türkler'in sorunlarının çözümüne katkıda bulunmak. İkisini de başarıyla yerine getiriyorlar.
Gerek Frankfurt'taki merkezimiz, gerek Berlin, Köln, Münih, Hamburg, Nürnberg, Bremen, Hannover ve Duisburg'daki temsilciliklerimiz, gerekse Avusturya, İsviçre, Hollanda, Belçika ve İngiltere'deki irtibat bürolarımız yurttaşlarımıza sosyal, hukuki ve mali konularda danışmanlık hizmeti vermek için gecelerini gündüzlerine katıyorlar. Özellikle emeklilikle ilgili hukuk danışmanlığı bugüne kadar yüzlerce yurttaşımızın derdine deva oldu.
El hak; Avrupa SABAH Yayın Yönetmeni ve Genel Müdürü Mikdat Karaalioğlu'nun liderliğindeki kadro, yaptıkları gazetecilikle adeta destan yazıyorlar. Üstelik çalkantılı bir dönemden sonra sıfırdan başlamalarına rağmen.
SABAH, Avrupa'da çok sıkıntılı günler geçirdi. Türkiye'deki ana kurumun sorunları yüzünden. Almanya'da ilk kez 1986'da yayınlanmaya başladı. Kısa süre sonra geri çekildi. 10 yıl sonra, 1996 Mayıs'ında yeniden denedi. Etibank olayı sonucu SABAH'ın karşılaştığı sorunlar ve o yetmezmiş gibi 2001 krizinin yüklediği fatura nedeniyle bir kez daha "Paydos" dedi. Her defasında ardında onbinlerce okuru öksüz bırakarak. İkinci ayrılık 5 yıl sürdü. 2006 Mart'ında SABAH bir kez daha Avrupa'ya "Merhaba" dedi. Küstürülen, yitirilen okurları döndürmek kolay değil tabii.

Bir güven abidesi

Ama Avrupa SABAH onu da başardı. Bugün sürekli yukarıya çıkan bir tiraj grafiğimiz var. Son rakamlara göre, günlük ortalama net satışımız 15 bin adedin üstünde seyrediyor. Bu rakamlar SABAH'ı Avrupa'daki Türk gazeteleri arasında üçüncü sıraya oturtuyor. Pek de uzak olmayan bir gelecekte önündeki iki rakibini yakalayacağından eminim.
Zira ekibimize güveniyorum: Çok sesli ve güvenilir bir yayın çizgimiz var. Haberleri iki dile de hâkim muhabirler hazırlıyor, yine iki dilli redaktörler ve editörler sayfalara yerleştiriyor.
Türk medyasıyla ilgili görüşleri pek olumlu sayılmayacak Alman kamuoyunda SABAH bir güven yıldızı olarak parlıyor. Bir örnek vereyim: Son üç ayda Alman medyasının en çok alıntı yaptığı Türk gazetesi Avrupa SABAH oldu. Hiç abartısız, Almanya'da gündemi belirleyecek kadar güçlü bir konumda bulunduğumuzu söyleyebilirim. (Not: Hem de Türkler için gazeteciliğin iyice zorlaştığı bir dönemde... Onu da bir başka yazıda anlatırım.)
Mikdat Karaalioğlu ve ekibiyle gurur duyuyorum. Sağolun çocuklar.
Sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir hafta dileğiyle...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA