Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERDAL ŞAFAK

İşte SABAH

SABAH'TAN MEKTUP

Başlık benim değil, SABAH okuru Fırat Baykan'ın. Bana gönderdiği e-mail'de şöyle diyor:
"Bir vatandaş olarak, bir SABAH âşığı olarak, bugün atacağınız manşet benim için o kadar önemliydi ki, bunu sözle anlatamam.
Zaman zaman eleştirilerim olur. 'Acaba nasıl olur da daha iyisi yapılır' diye kendi adıma kafa patlattığım da olur ama bugüne değin gazetemle onur duyuşumun hakkını verecek içerikte bir manşet olmuş. İlkeli yayına devam. Tebrikler."
Okurumuzun sözünü ettiği manşet dün CHP Kurultayı'yla ilgili attığımız "İşlem tamam" başlığı. Ve elbette gerek birinci sayfada, gerekse iç sayfalarda CHP Kurultayı'nı haberleriyle, notlarıyla, kulisleriyle eksiksiz olarak okurlarımıza yansıtmış olmamız.
Eksiksiz ama aynı zamanda objektif ve etik...
Ayrıca neredeyse SABAH yazarlarının tümü dün köşelerini CHP'ye ayırdılar. Yeni Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve arkadaşlarına eleştirel yaklaşan da oldu, takdir eden de.
SABAH'ın CHP Kurultayı'yla ilgili yayınına meslektaşlarımdan da övgüler geldi. "Bu gazeteyi çerçeveletip asın" önerisinde bulundular.
Doğrusu hem okurumuz Baykan'ın email'ini, hem de meslektaşlarımın telefon mesajlarını başta yadırgadım. Çünkü biz SABAH Ailesi, her zaman ve her konuda dürüst, objektif, tarafsız bir çizgide yürüdüğümüze inanıyoruz. "Merkez Medya"nın iki önemli gazetesinden biri olarak, bu çizgiden en küçük bir sapmanın bize telafisi yıllar alacak zararlar vereceğini de hiç ama hiçbir zaman aklımızdan çıkarmıyoruz.
Şaşkınlığım geçince, bu tür mesajların aslında iyi olduğunu düşündüm. Demek ki, kafalardaki son tereddütleri de sildik, siliyoruz.
Hâlâ tereddütleri olabilecekler için ilkelerimizi bir kez daha tekrarlayayım:
SABAH, Anayasa'nın 2'nci maddesinde sayılan Türkiye Cumhuriyeti'nin niteliklerine yürekten bağlıdır.
Yani SABAH, "Demokrasi"nin, "Laiklik" ilkesinin, "Sosyal devlet"in ve "Hukukun üstünlüğü"nün yılmaz savunucusudur.
SABAH, özgürlükçüdür, insan haklarının önde gelen militanıdır.
SABAH, Mustafa Kemal Atatürk'ü Türkiye Cumhuriyeti'nin en yüce değeri olarak kabul eder.
SABAH toplumun tüm kesimlerinin dini, vicdani, ahlaki, kültürel, siyasal değerlerine ve haklarına saygılıdır.
SABAH, çoğulculuğun, sivil toplumun, piyasa ekonomisinin, küreselleşmenin yanındadır.
Ve nihayet SABAH, "Haber kutsal, yorum hürdür" ilkesinden zerrece taviz vermemeye kesin kararlıdır.
Sağlıklı ve mutlu bir hafta dileğimle.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA