Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERDAL ŞAFAK

Uç beyleri

SABAH'TAN MEKTUP

Aylık geleneksel bölge toplantılarımızda bu kez ev sahipliği sırası Çukurova'daydı. Cuma gecesi Adana'da buluştuk.
Cumhuriyet'in ilk büyük zenginlerini çıkaran ama bugün kişi başına düşen milli gelirin 3.550 dolar civarlarına indiği Adana'da... (Not: Türkiye'de kişi başına düşen milli gelir 9 bin dolara dayandı.)
Yoğun göç alması nedeniyle özellikle niteliksiz-mesleksiz genç nüfusta işsizliğin çok yüksek oranlara ulaştığı ama meslek edindirme kurslarının sinek avladığı Adana'da...
Caddelerde birbirinden pahalı son model otomobillerle at-eşek arabalarının yarıştığı Adana'da...
Sağolsunlar; Adana Temsilcimiz Ersin Ramoğlu ile ekibi, bir uçak dolduracak kadar kalabalık grubumuzu son derece iyi ağırladılar. Etobur arkadaşlarımız da kebaba doydular.
Adana'daki randevumuzun "Tarihi" bir özelliği vardı: SABAH'ın alışılmış ya da klasik çalışma düzeninin son toplantısıydı.
Mart ayıyla birlikte yeniden yapılanmanın son adımlarını atacağız. Yeni görev tanımlarına göre yeni bir künye, yeni yerleşim düzeni, yeni hiyerarşik şema, merkez ile bölgeler arasında yeni çerçeveye göre yorumlanmış ilişkiler...
SABAH, yeni yapılanma modeliyle Türk basınına bir kez daha öncülük edecek. Göreceksiniz, yeni sistemin getirileri sayfalarımıza yansıdıkça, diğer gazeteler, diğer medya kuruluşları da kendilerine çekidüzen verme ihtiyacını hissedecekler.
Adana'daki toplantımızda arkadaşlarıma yeniden yapılanmayı bir kez daha özetledikten sonra, "Bunun somut yansıması nasıl olacak" sorularını şöyle yanıtladım:
"Bugüne kadar ayda bir topyekûn bir değerlendirmeyle yetiniyorduk. Bundan böyle, AB ile Türkiye arasındaki mekanizmaya benzer bir sistem uygulayacağız. Bunu ben tasarladım. Nasıl AB her yıl Türkiye hakkında ilerleme raporu yayınlıyorsa, biz de her ay her bölge büromuz için ilerleme raporu hazırlayacağız. Tirajdan reklam gelirlerine, satıştan bölge eklerinde yayınlanan haberlere gelen tepkilere (Tekzipler, düzeltmeler, cevap hakları gibi) değişik kriterlerde nerede olduğumuzu belirleyeceğiz. Her aylık toplantının açılışında son verileri yansıtan bilgi notlarını önünüzde bulacaksınız. Merak etmeyin; müeyyideden çok özendirmenin, eleştiriden çok nasıl daha ileriye gidebiliriz kaygısının öne çıkacağı bir sistem getiriyoruz."
Özellikle yorucu ve hayli uzun bir seçim kampanyasına girmekte olduğumuz bugünlerde bölge temsilciliklerindeki arkadaşlarımın dinamizmi, morali, çalışma ve kurum memnuniyeti bizim için çok önem taşıyor. Çünkü -daha önce de belirttiğim gibi- onlar bizim uç beylerimiz. Onların başarısı merkezi güçlendirecek, onların başarısızlığı merkezi de zayıflatacak.
Sağlıklı ve mutlu bir hafta dileğimle...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA