Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERDAL ŞAFAK

Egemenlik

Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu ile bir gün -yeniden- karşılaştığımızda mutlaka soracağım: "23 Nisan tarihini bilinçli mi seçtiniz? Yoksa bu rastlantıyı size tarihin bir cilvesi olarak mı görüyorsunuz?"
Çünkü Türkiye bugün ulusal egemenliğe ve bağımsızlığa giden yolun en önemli kilometre taşını döşemesinin 91'inci yıldönümünü kutlarken, komşumuz Yunanistan da egemenliğinin büyük bir bölümünü yitirmenin 1'inci yıldönümünün yasını tutuyor.
Evet, Papandreu geçen yıl bugün ülkesinin yuvarlandığı ekonomik kriz uçurumundan kurtarılması için Avrupa'yı, daha doğrusu "Euro bölgesi"ni yardıma çağırdı. Hem de nerede yaptı bu çağrıyı, hatırlıyor musunuz? Burnumuzun dibinde. Kaş'ın sadece 2.250 metre açığındaki Meis'te!
"Artık zamanı geldi" diye seslendi Papandreu televizyonlardan canlı yayınlanan ve fonda Meis'in masmavi sularını, 400 nüfuslu Megisti köyünü ve yarı yeşil dağlarını gösteren konuşmasında. "Evet, ortaklarımızın su almakta olan gemimizi güvenilir bir limana götürebilmemiz için bize yardım etmelerinin zamanı geldi."
Avrupa bu çağrıya kayıtsız kal(a)madı. Geldiler. "Troyka" olarak. AB Komisyonu, Avrupa Yatırım ve Kalkınma Bankası ve...
IMF!
Geldiler ve Yunanistan'ın kaderine el koydular. Yunanlar'ın da.
Aradan tam bir yıl geçti. Komşudaki tabloyu Yunan gazetelerindeki haberlerden rastgele seçtiğimiz birkaç örnekle aktaralım:
Korint'te 20 sürücü emniyet müdürlüğünü basıp kendilerine yazılan trafik cezalarının makbuzlarını yırttılar. Polisler parmaklarını bile kıpırdatamadılar!
Perama'da sendikacılar bir polis otosunu kaçırdılar. İçindeki polislerle birlikte!
Atina'nın göbeğindeki Anayasa Meydanı'nda "Ödemiyorum" eylemi yapanlar, otoyol gişelerinde, otobüslerde bilet almaya kalkanları evire çevire dövdüler!
Hastanelerde nöbetçi doktorlara yemek çıkarılmasına son verildi. Ödenek yokluğundan!
Birçok hastaneye kilit vuruldu.
Başta ilaç olmak üzere tedavi imkânları tüketildiği için!
Müzelerin büyük bir bölümü kapatıldı. Sözleşmeli personel kadroları iptal edilince, müzelerde hiç bekçi kalmadığı için!
Polis artık hırsızları kovalamaya son verdi. Araçlarına benzin alamadığı için!
Ve "Troyka", Papandreu Hükümeti'nden sürekli kemerde yeni delikler açmasını istemeye devam ediyor. "Yoksa" diyor, "Kredinin yeni dilimini vermeyiz!"
Türkiye bugün bağımsızlığının ve egemenliğinin 91'inci yıldönümünü kutluyor.
Yunanistan bugün bağımlılığının ve egemenlik devrinin 1'inci yıldönümünü kutluyor.
Kutlu olsun!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA