Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERDAL ŞAFAK

Aklıma takılanlar

Aklıma takıldı: Usame Bin Ladin canlı olarak en son ne zaman görüldü? 1990'ların başında Sudan'da.
Yani 20 yıl boyunca dünya onu El Kaide propaganda servisinin çektiği görüntülerden izledi, yayınladığı ses kasetlerinden dinledi. Gerçekten Bin Ladin miydi o görüntülerdekiler? Kim bilir... İşte şimdi ölüm fotoğrafları ve görüntüleri de yok ortada. En azından şimdilik. Dünyadan bir Bin Ladin mi geçti demek daha doğru olur acaba, yoksa bir hayalet mi?
Aklıma takıldı: Öldürüldüğü evde telefon ve internet bağlantısı olmamasından yola çıkılarak Usame Bin Ladin'i teknolojiye duyduğu kuşkunun ele verdiği söyleniyor. İletişim teknolojisindeki tüm gelişmeleri El Kaide'ye uyarlayarak sanal ortamdan "Cihat" tugayları oluşturan, internet imkânlarıyla eylem talimatları veren, dört dörtlük iletişim uzmanı mühen disleri saflarına katan bir örgüt liderinin, perdelenmiş haberleşme tekniklerini bilmemesi ve kullanmaması mümkün mü?
Aklıma takıldı: ABD yetkilileri Bin Ladin'i öldürdükten ya da infaz ettikten hemen sonra kefene sarıp Umman Denizi'ne atmalarına gerekçe olarak, "İslam'daki ölünün 24 saat içinde ve gündüz vakti gömülmesi" kuralını gösteriyorlar. İyi ama o zaman Saddam Hüseyin'in oğulları Uday ve Kusay'ı öldürdükten sonra neden 11 gün beklettiler?
Aklıma takıldı: İngiliz "The Independent" gazetesinin sivri dilli keskin kalemli Ortadoğu muhabiri Robert Fisk, "Bin Ladin sağ yakalanamaz mıydı?" diye sorduktan sonra ekliyor: "Sağ yakalanıp mahkemeye çıkarılsaydı, kim bilir neler anlatırdı..." Birkaç da örnek veriyor: "Yargılama süreci Bin Ladin'den çok başkaları için kaygı verici olurdu. Sonuçta, Afganistan'ın Sovyetler Birliği tarafından işgal edildiği dönemde CIA ile bağlantılarından söz edebilir, İslamabad'da Suudi istihbaratının başındaki Prens Türki El-Faysal ile toplantısının ayrıntılarını açıklayabilirdi..." Peki, Bin Ladin öldürülmeyip sağ yakalansaydı ve mahkemeye çıkarılsaydı neyle suçlanacaktı? 11 Eylül saldırılarını düzenlemekle mi? Hayır. Çünkü Bin Ladin asla 11 Eylül saldırılarıyla ilgili olarak suçlanmadı. Neden? Cevap: ABD yetkilileri 11 Eylül saldırılarından onu doğrudan sorumlu göstermediler. Tuhaf değil mi?
Aklıma takılan diğer soruları bir başka yazıda ele alalım...


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA