Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERDAL ŞAFAK

Diyet üstüne

SABAHTAN MEKTUP

Hafta içinde bir gün odamda haberlere yoğunlaştığım bir sırada, "Ağam bak" çağrısıyla irkildim. Baktım; Savaş Ay karşımda duruyor. Ellerini beline koymuş. Göbeğini gösteriyor.
"Hatırlıyor musun ağam" diye devam etti, "Hani aylar önce Diyarbakır'da sıra gecesinde eğlenirken beni 'Çok kilo almışsın. Yediğine içtiğine dikkat et, nefsini biraz körelt' diye uyarmıştın?"
Hatırladım. Diyarbakır'da otelin özel bir salonunda yere bağdaş kurmuşuz. Yanı başımda Savaş Ay. Önünde bildiğiniz- bilmediğiniz tüm kebap türleriyle tepelemesine dolu bir tepsi. Ben vejetaryen garibin önünde ise bir dilim peynir, bir-iki dilim domatesin bulunduğu avuç içi kadar bir tabak.
Tepsiyi yarıladığında dayanamadım; göbeğini gösterip, "Bu ne hal" dedim. Ucunda nar gibi kızarmış kebaplardan birinin sallandığı çatalı havada asılı kaldı.

***

"O uyarın bana çok koydu" dedi, "Ama haklıydın. Aht ettim..."
Yeniden göbeğini gösterip sordu: "Başarmış mıyım?"
Evet, başarmıştı. Üç ayda 117 kilodan 90 kiloya inmişti.
102 bedeni hayli incelmiş, burnunun önünde giden göbeği de belirli biçimde erimişti.
Kutladım. "Nasıl başardın" dedim. "Kendim geliştirdiğim diyetle" yanıtını verdi.
Bu gollük pası kaçırır mıyım; Sağlık Editörümüz Esra Tüzün'ü çağırdım, "Savaş'ın diyet öyküsünü yaz, belki okurlarımıza bir faydası olur" önerisinde bulundum.
Savaş Ay'ın "Erkek diyeti" adını verdiği kilo verme yönteminin öyküsü işte böyle doğdu.
Bugün başladığımız, yarın da devam edeceğimiz "Erkek diyeti"ni uygular mısınız bilemem ama severek okuyacağınızdan eminim.
***

Malum; yaz geldi, herkes incelme telaşında. Bir ara "Keşke 12 ay yaz olsa da, herkes ince kalsa" diye düşündüm. Sonra 12 ay yaz olan yerlerde yaşayanları hatırladım. Örneğin, Milenyum'da iki hafta geçirdiğim Samoa Adası'nı. Ben hiçbir yerde o kadar çok obezi bir arada görmedim!
Demek ki, obezlik mevsimle değil, beslenme alışkanlıklarıyla ilgili bir sorun. Ve bir de dün manşetten duyurduğumuz haberde belirtildiği gibi, bazen doğuştan gelen bir hastalık.
Sağlıklı ve mutlu bir hafta ve de göbeksiz bir yaz dileğimle...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA