Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERDAL ŞAFAK

Deklarasyon

SABAH'TAN MEKTUP

Bugün 20 gazetede tam sayfa bir deklarasyon yayınlanıyor. 20 gazetenin genel yayın yönetmenlerinin birlikte hazırladıkları bir deklarasyon bu.
Türk ulusal basınının aşağı- yukarı yüzde 95'ini temsil eden 20 gazetenin birlikte yayınladıkları deklarasyonun amacı, "Emek hırsızlığına son verdirmek..."

***

Hatırlayacaksınız; geçtiğimiz haftalarda SABAH'TAN MEKTUP'ta birkaç kez değindim: "Elektronik medya" dediğimiz kesimde bazı siteler ya da bazı mecralar ve de bazı televizyonlar ile radyolar, gazetelerin haberlerini, fotoğraflarını, yorumlarını, manşetlerini, karikatürlerini, röportajlarını fütursuzca, hatta ahlaksızca çalıyor. Zerrece izin alma ihtiyacı duymadan.
Oysa her haber, her fotoğraf, her yorum, her röportaj ciddi emeğin ve yüklü maliyetin ürünü.
O elektronik hırsızlar hem emeğimizi sömürüyor, hem de sermayemizi tırtıklıyor.
Bir yazımda, "Kısacası" demiştim, "Biz çalışıyor, üretiyor, para harcıyoruz, ekmeği pijamalı gazeteciler yiyor. Bakalım bu hırsızlığa nasıl ve ne zaman dur denecek?"

***

İşte 20 gazetenin bu ortak deklarasyonu, "Hırsızlığa dur" denecek bir dönemin kapısını aralamayı hedefliyor.
Diyoruz ki, "Gazetelerin içeriği sadece gazetelerindir."

***

Siz SABAH okurları önünde söz veriyorum:
Bu deklarasyona, bu ortak uyarıya rağmen, emeğimizi çalmaya devam edenler çıkarsa, o hırsızları isimleriyle teşhir edeceğim.
Onları "Emek yüzsüzleri", "Haber gangsterleri" ilan edeceğim.
Ve kesin sonuç alıncaya kadar mücadelemi sürdüreceğim.
Sağlıklı ve mutlu bir hafta dileğimle...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA