Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

'Murat 124' Cem Yılmaz'la yeniden moda oldu

Opet'in reklam filminde başrolü Cem Yılmaz'la paylaşan Murat 124, 30 yıl sonra yeniden moda oldu. Elinde Murat 124'ü olanlar, Oto Sanayisi'ne giderek yeniletmek istiyor

Tofaş'ın Bursa tesislerinde üretilen ilk otomobil Murat 124'ün, Türk otomobil tarihi ve Türk otomobilseverler açısından önemli bir yeri bulunuyor. Zamana karşı verilen yarışta yerini yeni modellere bırakan ve tarih sahnesinden yavaş yavaş çekilen Murat 124, bugün Cem Yılmaz'la birlikte ikinci kez doğdu. Opet reklam filminde başrolü Cem Yılmaz'la paylaşan 1975 model 124, yollarda tek tük rastladığımız, boynu bükük kardeşlerini yeniden otomobilseverlerin gözdesi yaptı. Reklam filminin ardından, sahibi olduğu Murat 124'ün eksikliklerini giderip, boyatan ve gururla yollara çıkanların sayısında artış yaşanıyor. Ayrıca reklam filninin kahramanı Güzel İnsan Taşıma Taşıtı'nı (GİTT) yaratan Hasan Uysal'ın kapısını "Bizimkini de GİTT'e benzet" diye aşındıranlar oldu.

MODİFİYE TALEBİ
İstanbul Göztepe Oto Sanayii'nde bulunan Art Racing Team'in sahibi Hasan Uysal, reklam filminin ardından Türkiye'nin birçok kentinden otomobilseverin internetten adresini bulup tamirhanesine geldiğini söyledi. Murat 124 sahiplerinin otomobillerini GİTT'e benzetmek istediklerini belirten Uysal, "Çok talep geldi. Ama bu işi ucuz zannettiler. Aksine GİTT'i bugünkü haline getirmek 30-32 milyarı buluyor" dedi.

YENİDEN YOLLARDA
Bunun yanı sıra reklam filmi sonrasında Murat 124 sahiplerinin otomobilin boyasını yenileyip, tamponu, aynaları ve lastik-jantları değiştirip otomobillerini güzelleştirmek istediklerini anlatan Uysal, sanayiiye bu tür taleplerle gelenlerin sayısında artış olduğunu kaydetti. Murat 124 satışı yapan İstanbul ve Anadolu'daki galeriler ise reklam filminden sonra satışlarda ve fiyatlarda dikkati çeken bir artış olmadığını ama, yollarda daha fazla Murat 124 görülmeye başladığını söylediler. Murat 124 ve daha sonra üretilen Serçe modelinin fiyatları 3-4 milyar liradan başlıyor, otomobilin kilometresine göre fiyatlar 6-7 milyar liraya kadar çıkıyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA