Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

Yarının otomobili Civic Ocak 2006'da yollarda

Yeni Honda Civic, konsept olarak mart ayındaki Cenevre Otomobil Fuarı'nda tanıtılmıştı. Honda Başkanı Takeo Fukui "Piyasaya sürüldüğünde göreceksiniz yeni Honda Civic, burada sergilenen konsept Civic'e çok benzeyecek" diye konuşmuştu. Gerçekten de eylüldeki Frankfurt Otomobil Fuarı, Fukui'yi doğruladı. Yeni 5 kapılı HB Civic dış görünümüyle adeta bir prototip otomobili andırıyor. Gelecek için tasarlanan uzay otomobillerine benzeyen Civic, sadece dış görünüşüyle değil iç tasarımıyla da farklılık yaratıyor. Ocak ayının ikinci haftasında Avrupa ile aynı anda Türkiye'de satışa sunulacak Yeni Civic'in test sürüşleri Fransa'nın Nice kentinde yapıldı.

ÜÇ BOYUTLU GÖSTERGE
Aracın kokpitinde 'Dual Link' adı verilen yeni bir tasarım dikkat çekiyor. Gösterge panelinin üst bölümünde aracın hız göstergesi dijital olarak bulunurken, alt bölümünde ise devir saati, hararet ve yakıt göstergeleri yer alıyor. Alt bölümdeki göstergeler üçboyutlu olarak yapılmış ve video oyunlarındaki otomobil göstergelerini andırıyor. Yol bilgisayarı ise devir göstergesinin içine yerleştirilmiş. Aracın ortasına yerleştirilmiş benzin deposu sayesinde yeni Honda Civic, 485 litrelik bagaj hacmiyle sınıf standartlarının üstünde bir kapasiteye sahip. Güncel modele göre 35 milimetre daha kısa ve daha alçak tasarlanan yeni Civic'in yol tutuş kabiliyetinin artırılması için genişliği 65 milimetre, ön tekerlek izi 34 milimetre ve arka tekerlek izi 45 milimetre artırılmış.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA