Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

Lüks oto ne seçimi ne de geçimi takıyor

Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) rakamlarına göre, otomobil pazarı haziran sonunda yüzde 30 daraldı. En büyük düşüş, pazarda satış adedi en yüksek olan B segmentinde yaşandı. B segmentinin satışları yüzde 38 geriledi. Mini segment otomobiller yüzde 32, kompakt otomobiller yüzde 22, orta sınıf otomobiller ise yüzde 29 düştü.
Pazardaki daralmaya rağmen lüks otomobil markalarının keyfi ise yerinde . Lüks otomobillerin satışı geçen yıla göre aynı kaldı. Üst sınıf lüks otomobillerin satışı ise sadece yüzde 2 geriledi. 2007 Haziran sonu itibariyle 5 bin 162 adet lüks otomobil satılmış. Üst sınıf lüks otomobil satışı ise bin 509 adet olmuş. Rakamlara göre bu dönemde BMW bin 997 adet, Bentley 10 adet, Chrysler bin 718 adet, Ferrari 12 adet, Lamborghini 1 adet, Land Rover 797 adet, Maserati 8 adet, MercedesBenz bin 725 adet, Porsche 102 adet satış gerçekleştirmiş.
Ne diyelim, zengin ülkeyiz. Lüks otomobiller ne seçim ne de geçim takıyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA