Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

Yoldaki görevliye çarpana 15 yıl hapis

Yılda 20 milyon aracın trafiğe çıktığı ABD'de kazaları önlemek için caydırıcı cezalar uygulanıyor . Hız yapan, alkollü araç kullanan büyük cezalar ödemek zorunda kalıyor. Trafik kazasında yaralanmaya veya ölüme neden olan sürücülerin ise affı yok. Özellikle yolda bakım yapan görevlileri yaralayanları veya ölümüne neden olanları 7 bin 500 dolar ceza, 15 yıl hapis cezası bekliyor. Sürücüler çalışmanın yapıldığı yerden kilometrelerce uzakta işaretlerle dikkatli olmaları için uyarılıyor. Hızlarını azaltmaları ve daha dikkatli olmaları isteniyor. Bir başka uyarıda, çalışma yapılan yerlerde trafik cezalarının iki kat olarak uygulandığı şeklinde.
ABD, insan hayatı değerli. Bu yüzden de trafik cezaları ağır . Umarım birgün Türkiye'de insan hayatının en az Amerikalılar kadar değerli olduğu anlaşılır.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA