Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

Dizel otomobil modası geri döndü

Son iki yıldır gözden düşen dizel otomobillere olan talep yeniden yükselişe geçti. Yılın ilk 6 ayında dizel binek araç satışları geçen yıla oranla yüzde 22 oranında artış gösterdi. 2010 yılı 186 bin 305 adet olan toplam binek araç satışının 96 bin 408'ini dizel araçlar oluşturdu. 2010 yılı Ocak-Haziran döneminde dizel araçların payı geçen yıla göre yüzde 42'den yüzde 52'ye yükseldi. Türkiye'de dizelin ilginç bir geçmişi var. 90'ların sonuna kadar uykuda olan dizeller 2000'li yıllarda uykudan uyandı. Dizelin payı, 2007'de yüzde yüzde 53 gibi yüksek bir orana yükseldi. Dizelin başarısındaki en büyük neden motorinin benzine göre daha ekonomik olmasıydı. Tüketiciler, dizel motorlu bir aracı yakıt avantajı nedeniyle tercih ediyordu. Ancak son dönemde motorin ile benzin arasındaki fiyat farkı kapandı.
Dizelin liderlik koltuğunu kaybetmesinin bir başka nedeni ise kriz nedeniyle filo satışlarının düşmesiydi. Şirketler filo araçlarında benzinliye göre daha ekonomik olan dizel motorlu otomobilleri tercih ediyordu.
Şimdi dizel yeniden yükselişe geçti. Dizelin eski günlerine dönmesinde, ekonomide ki hareket ve şirketlerin filo alımlarına yönelmesi büyük rol oynadı. Dizeller, bu yıl çok konuşturacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA