Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

Otomotivde Ar-Ge yatırımları geriledi

AB Sanayi Araştırma ve Geliştirme (Ar-Ge) Yatırım Endeksi raporuna göre, Ar-Ge yatırımları geriledi. Avrupa'da yatırımlar yüzde 2.6, ABD'de ise yüzde 5.1 düştü. Krizle birlikte, şirketler ayakta kalmak için yatırımlarını kıstılar. Araştırmaya kaynak ayırmadılar. Ama, bu sırada boş durmayanlar da var. Asya ülkelerinde Ar-Ge yatırımları arttı. Çin'de yüzde 40, Hindistan'da yüzde 27.3 Güney Kore'de ise yüzde 9.1 arttı.
Sektör bazında incelediğimizde ise karşımıza farklı bir tablo çıkıyor. Her dönemde Ar-Ge yatırımlarında başı çeken otomotiv ve otomotiv yan sanayi yatırımlarında sert bir düşüş yaşandı. Ar-Ge yatırımları yüzde 11.6 oranında düştü. Sadece ilaç sektörünün yatırımları ve enerji sektörünün yatırımları arttı. Bu tablo dünya otomotivinin henüz krizi atlamadığını ortaya koyuyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA