Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

Tofaş ve Renault tarihi rekor için son virajda

Türkotomotiv sanayisinde tarihi üretim rekoru için son viraja girildi. İlk kez 300 bin barajını aşmayı hedefleyen Tofaş ve Oyak Renault'dan sadece biri adını rekora yazdıracak. Aralık üretimi, rekorun sahibini belirleyecek.
Ancak, rekorda ibre Tofaş'a döndü.
Oyak Renault, yıl sonunda 308 bin adet üretim hedeflerken, Tofaş 310 bin adede koşuyor. Eğer, bu hedefler gerçekleşirse, Tofaş ve Oyak Renault 300 bin adet barajını aşacak. Ancak, Tofaş Türk otomotiv sanayisinin üretim rekorunu kıracak.
Bu yarışı ilginç kılan ise Oyak Renault Genel Müdürü Tarık Tunalıoğlu ve Tofaş CEO'su Ali Pandır'ın üniversiteden sıra arkadaşı olmaları. Pandır, Avusturya Lisesi'ni bitirdikten sonra öğrenimine İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği'nde devam etmiş. Tarık Tunalıoğlu da 1974'te Saint Joseph Lisesi'ni bitirip, aynı üniversitede aynı bölüme başlamış.
1981'de üniversiteyi bitiren Pandır ve Tunalıoğlu'nun bugün birbirlerine rakip olmaları da gazete ilanıyla başlamış. Pandır, Koç'ta işe başlarken, Tunalıoğlu Oyak Renault'ya girmiş. Sıra arkadaşları şimdi iki rakip yönetici olarak çalışıyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA