Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

THY rakipleriyle havada değil pistlerde yarışsın

Geçenlerde SABAH ekonomiden Barış Ergin yazdı. Türk Hava yolları (THY) sporda sponsorlukta uçmaya devam ediyor. Basketbolcu Kobe Bryant'dan tenisçi Caroline Wozniacki'ye Barcelona'dan Manchester United ve Euroleague sponsor olan THY, şimdi de Ukrayna futbol kulubü Shakhtar Donetsk ile sponsorluk anlaşması yaptı. Bu sponsorluklar THY'nin Türkiye sınırlarına sığmadını, dünyaya açıldığının ve nasıl vizyoner bir şirket olduğunun en büyük göstergesi.
Daha önce de yazmıştım. THY'nın dünyada 1 milyar kişinin televizyonlardan izlediği Formula 1 İstanbul Grand Prix'sine sponsor olmasını önermiştim. Düşüncem değişmedi. THY'ye sponsorluk yaptığımız yazımda, şunları söylemiştim:
"Böylece bir taşla iki kuş vurulur. Öncelikle gitti gidiyor denilen İstanbul Grand Prix'si kalıcı hale gelir. Milyonlarca dolar yatırım yapılan pist boş kalmaz. İkincisi THY bu sponsorluktan kazançlı çıkar. Çünkü motor sporlarının en prestijli organizasyonu Formula 1 yarışlarında dakiklik ve hız sonucu belirliyor. Bir havayolu şirketi için de en önemli şey hız ve dakiklik. Dolayısıyla Formula 1 ve THY konsepti örtüşüyor. Ayrıca, İstanbul Grand Prix'ini izlemek için yurtdışından binlerce meraklı geliyor. Bu insanların birçoğunu THY'nin taşıdığını düşünün. Sonuçta bu işten hem Türkiye hem de Türkiye'nin havayolu şirketi THY kazançlı çıkar."
Gerçekten de THY, sponsor olursa rekabet ettiği havayolu şirketleriyle sadece havada değil, pistlerde de yarışacak. Çünkü, Bahreyn Grand Prix'sinin sponsorluğunu Gulf Air, Avustralya Grand Prix'sinin sponsorluğunu Quantas, Abu Dabi Grand Prix'sinin sponsorluğunu ise Etihad Airways yapıyor.
THY'nin rakipleri boş durmuyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA