Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

Kentlere göç elektrikli otoya doping yapacak

Dünyanın önde gelen araştırma kuruluşlarından Frost&Sullivan bir rapor hazırlamış. Raporda kentleşme ve elektrikli araçlarla ilgili bölüm dikkat çekici. Buna göre yakın gelecekte kentlere göç artacak. Mega kentler dönemi başlayacak. Kentlerin çapı 40 km'den 64 km'ye çıkacak. Artan nüfus ve çevre kirliliği gibi nedenlerle mobilite kavramı da değişecek. Elektrikli araçlar ön plana çıkacak. elektrikli Araştırmadan çıkan verilere göre 2020 yılında elektrikli bisiklet, scooter, dört tekerlekli binek araç ve otobüs olmak üzere 40 milyonu aşkın elektrikli aracın satılacağı tahmin ediliyor.

YENİ FIRSATLAR VAR
Buna paralel olarak, elektrikli araç pazarı dikkate alındığında yeni fırsat otomobil üretmek değil. Önemli olan otomobil kullanımına yönelik gelişecek şarj istasyonları, kullanılmış pil dönüşümü, nakit ödeme yerine elektronlarla ödeme gibi dolaşım ihtiyaçlarına yönelik yenilikçi çözüm paketlerinin sunulmasında olacak.
Türk girişimcilerin bu araştırmanın sonuçlarını iyi analiz etmelerini öneririm. Elektrikli araç dönemine hazırlıklı olan kazanacak.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA