Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

Ankara, VW'i Türkiye'ye getirmek için kararlı

Bakanlar Kurulu, Meksika'dan yapılan ticarete ek yükümlülükler getirdi. 1 Ağustos'tan itibaren Meksika menşeili otomobillerden CIF (Mal bedeli, sigorta ve navlun) bedelinin yüzde 10'u oranında ilave Toplu Konut Fonu kesilecek.
Emre Özpeynirci'nin haberini görünce hiç şaşırmadım. Çünkü, Ankara bir süredir cari açığın büyümesinin önüne geçmeye çalışıyor. Ancak, Meksika'dan Türkiye'ye ithal edilen bir tek Volkswagen Jetta olduğunu görünce, cari açık dışında başka hedef olduğunu düşündüm.
VW Türkiye temsilcisi Doğuş Otomotiv satışlarının 3'te 1'i Jetta. Doğuş Otomotiv, yılın ilk dört ayında 5 bin adet Jetta satışı gerçekleştirdi. Yıl sonuna kadar bu rakamın 11 bin adete çıkması hedefleniyordu.
Bana göre Ankara, Volkswagen'i Türkiye'de yatırıma çekmeye çalışıyor. Vergi artışıyla, en çok sattığı modelin rekabet gücünü azaltarak VW'e 'Gel Türkiye'de üret' çağrısı yapıyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA