Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

Başbakan Erdoğan'ın hedefi İspanya'yı sollamak

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, otomotiv sektörünü ithal araç satışlarının artması ve cari açık nedeniyle eleştirmesine rağmen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan farklı düşünüyor.
Duyduğuma göre Başbakan Erdoğan, otomotiv pazarının büyümesinden gayet memnun. Hatta 5 yıl içinde Türkiye'nin Avrupa'nın en büyük pazarlarından biri olmasını istiyor. En büyük arzusu ise otomotiv pazarının özellikle İspanya'yı geçmesi.
Ekonomik kriz nedeniyle İspanya'da otomotiv satışları hızla düşüyor. Avrupa'nın en büyük otomotiv pazarları sıralamasında ilk 5 içinde bulunan İspanya, bu gidişle yıl sonunda yerini Türkiye'ye kaptıracak.
Türkiye, ilk altı ayda yüzde 54'lük büyümeyle Avrupa otomotiv satışları liginde iki basamak birden yükselip altıncılığa oturdu.
Ocak-haziranda toplam 445 bin adet araç satılırken, Hollanda ve Belçika'yı geride bıraktı. İspanya ile Türkiye arasındaki fark yaklaşık 50 bine indi.
Hafif ticari araç satışlarında ise 131 bin adetle üçüncü sıradaki yerini koruyan Türkiye, ikinci sırada yer alan İngiltere'nin ensesinde.
Temmuz ayı satışları sonunda İngiltere'nin ikinciliği Türkiye'ye bırakması bekleniyor.
Başbakan'ın arzusu bu yıl gerçekleşecek gibi görünüyor. Türkiye sadece İspanya'yı değil İngiltere'yi de sollayacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA