Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

Otomotiv dünyasının 'Oscar'ında geri sayım başladı

Otomotiv dünyasının en prestijli ödülü Car of the Year (Yılın Otomobili) seçimlerinde yarışacak aday otomobillerin listesi açıklandı. 2013'ün otomobili için 24 markanın 32 yeni modeli mücadele edecek.
Audi A3, BMW 3, Chevrolet Malibu, Citroen C4 Aircross/ Peugeot 4008, Dacia Lodgy, Dacia Sandero, Kia Cee'd, Kia Optima, Fiat 500L, Ford B-Max, Honda CR-V, Hyundai Santa Fe, Hyundai i30, Mazda 6, Mercedes A, Mercedes SL, Mitsubishi Outlander, Opel Adam, Opel Mokka, Peugeot 208, Porsche Boxster, Range Rover, Renault Clio, Skoda Rapid / Seat Toledo, Subaru BRZ/Toyota GT86, Subaru XV, Subaru Impreza, Volkswagen Golf, Volvo V40, Volvo V60 Plug-in, Toyota Prius Plug-in, Toyota Prius +, 'Yılın Otomobili' olmak için yarışacak.
Otomotiv dünyasının 'Oscar'ında aday otoların listesi açıkladıktan sonra, benim de aralarında bulunduğum jüri üyelerinin mesaisi başladı. İlk oylama aralık başında yedi finalist için yapılacak.

Cenevre'de açıklanacak

Finale kalan otomobiller 17 Aralık'ta açıklanacak. Ardından ikinci oylama 1 Mart 2013'te gerçekleşecek. Yedi finalist arasından en çok puan alan otomobil, 'Yılın Otomobili' olacak. Kazanan marka ve model, 3 Mart'ta Cenevre Otomobil Fuarı'nda açıklanacak.
22 ülkeden 58 jüri üyesinin işi bu yıl zor. Umarım hak eden kazanır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA