Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

2016 dört dörtlük başlıyor

Tofaş 2016'da Egea ailesinin hatchback ve stationwagon versiyonlarını üretmeye hazırlanıyor. Megane sedan yeniden Oyak Renault tesislerine geri dönerken, Toyota Adapazarı'nda küçük SUV üretmeye başlayacak

Yılıüretim, iç pazar ve ihracatta rekorlarla kapatan Türk otomotiv sektörü, 2016'da hızlı bir başlangıç yapmaya hazırlanıyor. Tofaş, Oyak Renault ve Toyota, 2016'da yeni modelleri devreye alacak. Türkiye'de üretilen model sayısı çoğalırken, toplam üretim ve ihracatta da artış yaşanacak. Bu arada Hyundai Assan İzmit tesislerinde ürettiği i10'nun makyaj yapılan yeni versiyonu yıl sonunda bantlardan indirecek, Honda ise Civic üretimine yeni nesliyle devam edecek. Tofaş, 520 milyon dolar yatırım yaptığı Egea ailesinin ilk modeli sedanın ardından hatchback ve stationwagon versiyonlarını da üretmeye hazırlanıyor. Yeni modellerle birlikte 2016'nın ikinci çeyreğinde 3'üncü vardiyaya geçecek olan Tofaş, 2 bin kişiye de ek istihdam sağlayacak. Fiat Tipo adıyla Avrupa'da satışa sunulacak modeller ilk kez Cenevre Otomobil Fuarı'nda vitrine çıkacak. Tofaş, 2016'da HB ve SW versiyonlarıyla birlikte Egea'dan 100 bin adet ihracat hedefliyor.
DOĞALGAZ TÜRKİYE ÜZERİNDEN DÜNYAYA AÇILACAK

MEGANE SEDAN GERİ DÖNÜYOR
Oyak Renault, 2016 ilkbaharında satışa sunulması planlanan Megane Sedan'ı üretmeye başlayacak. Böylece Megane Sedan, 7 yıl aradan sonra Bursa Oyak Renault fabrikasına geri dönecek. 2009'da Megane Sedan'ın yerini alan Fluence üretimi sona erecek. Oyak Renault baştan aşağı yenilenen Megane Sedan'ın yine dünyadaki tek üreticisi olacak. Yeni dönemde 4'üncü jenerasyon Clio hatchback, Clio Sport Tourer ile birlikte yeni Megan Sedan da Bursa'da üretilecek. Oyak Renault, 2016'dan itibaren yıllık 360 bin adetlik kapasitesinin neredeyse tamamını kullanacak.
OBAMA'NIN EN İLGİNÇ ANLARI

ADAPAZARI'NDA SUV ÜRETECEK
Toyota Adapazarı tesislerinde Corolla ve Verso'dan sonra üçüncü bir model üretmeye hazırlanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Japonya'ya yaptığı gezide müjdesini verdiği bu model, iki yıldır Türkiye'de üretilmesi gündemde olan küçük SUV. 450 milyon dolar yatırım teşviği alan şirket, SUV modelle birlikte kapasitesini 170 bin adetten 250 bin adete çıkaracak. B crossover segmentinde yer alacak yeni model, son olarak Tokyo Otomobil Fuarı'nda tanıtılan C-HR konseptinin platformu üzerine inşa edilecek. Aracın benzin ve dizel dışında hibrid motorlu versiyonunun da üretilmesi bekleniyor. Yeni modelin 2016 ikinci yarısında üretilmesi planlanıyor. Bu yatırımla Toyota'nın ihracatı 4 milyar dolara çıkacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA