Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞEBNEM BURSALI

CHP’ye ayna tutunca!..

Covid-19 sonrası hiçbir şey eskisi gibi olmayacak diyoruz ama öyle görünüyor ki eskisinden farkı olmayacak tek yapı; CHP'nin bugünkü yönetim zihniyeti olacak! Dün söylediklerini bugün yalanlayan, dün yaptıklarını bugün inkar etmekten kaçınmayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yine haftalardır partisinin tüm yetkili isimlerinin yarış halinde söylem birliği yaptığı "darbe çığırtkanlığını" inkar etti.
Abdülkadir Selvi'ye konuşan Kılıçdaroğlu; "CHP'de hiç kimse darbeyi savunmadı, savunmaz" demiş!
Bunu sadece bugünkü CHP olarak değil, tarihsel anlamda hiçbir CHP'linin de savunmadığını, savunmayacağını söyleyerek desteklemiş! O zaman CHP liderine hatırlatmakta fayda var; 27 Mayıs İhtilali'ni desteklediğini açıklamaktan çekinmeyen dönemin CHP Genel Başkanı'nı hatırlatalım mı size? 12 Mart ve 12 Eylül'e giden sürecin bizatihi yine ortağı olanlar kimlerdi peki? Darbe yapmak için bütün şartları olgunlaştıran en önemli paydaş kimdi? Ya 28 Şubat post modern darbesinin adım adım hem işbirlikçisi hem de dönemin vesayet odakları asker ve yargının ağababalarını yüreklendiren açıklamalar yapan, birlikte hareket eden siyasi yapı hangisiydi ve kimlerdi peki? 27 Nisan e-muhtırası verildiğinde destek açıklamaları yapanlar kimdi? 17-25 Aralık FETÖ darbe girişimi sonrasında koşa koşa FETÖ'cü yayınlara sahip çıkan, FETÖ'cülere kucak açan ve bu teröristlerin kurguladığı yalan belgelerin sözcülüğünü TBMM dahil her platformda sözcülüğünü yapan kimdi ve kimlerdi peki? 15 Temmuz darbe kalkışmasına tıpkı hain FETÖ'cülerin ağzıyla "tiyatro" diyeni tanıyor musunuz diye sorsam ne dersiniz?
Bu örnekleri öyle çok uzatabilirim ki; haftalarca yazsam bana ayrılan yer yetmez. Aslında CHP lideri bütün bu soruların cevabını da biliyor elbette. Biz sadece ayna tutmak istedik. Bir ayna daha tutalım kendisine. Demiş ki Sayın Kılıçdaroğlu: "CHP darbelerden en fazla mağdur olmuş partidir, öyle bir kelimeye tahammülümüz bile yok!" Ben mi yanlış biliyorum, tarih kitapları mı hatalı yazmış ya da o dönemi yaşayanların hepsi mi yalan söylüyor! Yoksa; 2002 yılından önce her 10 yılda bir yapılan darbelerin kazananı ve kendisine iktidar ortağı olmanın yolunu açan darbelerden en fazla biz mağdur olduk diyen Sayın Kılıçdaroğlu mu?
Neyse konuyu daha fazla uzatmaya gerek yok. Çünkü biz ne söylersek söyleyelim CHP'nin yönetimi dün ne ise bugün de o, yarın da aynı olmaya devam edecek. Dün söylediğini yalanlamaya, dün yaptığını inkar etmeye devam edecek yani.
Korona sonrası dönem için "yeni normal" adı veriliyor ya; eski tas eski hamam değişmeyecek ama bizler için hiçbir zaman normal sayılmayacak zihniyetin adı CHP'nin bu tutumu.
Son söz olarak da bilinmesini isterim ki; biz de her şeye ve herkese rağmen ayna tutmaktan vazgeçmeyeceğiz...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA