Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

Geleceğin dünyası Vegas'ta göründü

Dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarında on binlerce ürün; kablosuz teknolojiler, 20 saat pil ömrüne sahip dizüstü bilgisayar, elektronik kitap, video ve dijital kameralar görücüye çıktı

ABD'nin şans oyunları merkezi Las Vegas şimdi de teknoloji tutkunlarını ağırlıyor. 5 Ocak tarihinde kapılarını açan dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarı CES 06 (Consumer Electronics Show)'da geleceğimizi şekillendirecek yeni teknolojiler görücüye çıkıyor. Hızlı internet altyapısıyla çektiğiniz resimleri istediğiniz yere e-posta ile gönderen dijital fotoğraf makineleri, yakıt pili teknolojisi ile 20 saat kullanılabilen dizüstü bilgisayarlar, geniş ekran ve kablosuz internet bağlantısına sahip dev LCD televizyonlar ve yüzlerce saat video ve resim depolayan parmak kadar depolama cihazları fuarın dikkat çeken ürünleri olarak göze çarpıyor. İlk defa kablosuz internet erişimi için WIMAX teknolojisi kullanan cep telefonu, Samsung tarafından yine tüketici elektroniği fuarında tanıtıldı.

DEVLER BULUŞTU
Bill Gates de Microsoft'un yeni işletim sistemi Vista'nın son halini Las Vegas'ta tanıttı. Ayrıca Intel, Yahoo, Google gibi teknoloji devlerinin tepe yöneticileri konuşma yapmak üzere fuarı ziyaret ediyor. Şirketler gelecek için planlarını açıklarken yeni ürünlerin tüketici tarafından göreceği ilgiyi fuarda ölçmeye çalışıyor. Türkiye'de yaklaşık 1 milyar dolara ulaşan tüketici elektroniği sektörü büyümeye devam ediyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA