Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

'Barcelona'nın karşılığını aldık'

Barcelona kulübüne sponsorluk Arçelik'i Avrupa'da en hızlı büyüyen marka yaptı. Genel Müdür Hakan Bulgurlu, "1 yılda yatırımın karşılığını aldık" dedi

Beko ve Grundig markalarıyla IFA Fuarı'nda 3'üncü en büyük sergi alanına sahip olan Arçelik Berlin'de adeta gövde gösterisi yaptı. Arçelik Genel Müdürü Hakan Bulgurlu, şirketin Avrupa'da yaptığı marka yatırımlarına hızla dönüş aldığını belirtti. Bulgurlu, "Barcelona'ya yaptığımız sponsorluk karşılığında 60 çeşit hak kazandık. Tümünü kullanıyoruz. Bir yıllık sonuçlara baktığınız zaman Almanya, İspanya ve İtalya gibi ülkelerde hızla büyüdük. İspanya'da 7'ncilikten 3'üncüğe yükseldik. Tüm Avrupa'da en hızlı büyüyen marka olduk" diye konuştu. IFA'da düzenlenen basın toplantısında bilgi veren Hakan Bulgurlu, fuarda Beko'nun 243, Grundig'in ise 541 adet ürün tanıttığını ifade etti. Teknoloji alanındaki büyümeye dikkat çeken Bulgurlu, "İlk 6 ayda 158 patent başvurumuz oldu. Bunun Ar-Ge ve inavasyonun ölçüsü olduğunu düşünüyoruz" dedi.

ALMANYA'NIN EN ÇOK SATANI

Bu yıl yeni modelleri piyasaya sunacaklarını söyleyen Bulgurlu, yurtdışı faaliyetlerini şöyle anlattı: "Bu yıl Türkiye ve global pazarlarda tüm beyaz eşyalarımızı kapsayan ve sadece tasarımıyla değil, üstün teknolojik özellikleriyle de öne çıkan yeni serimizi devreye alıyoruz Almanya'da en fazla satılan çamaşır makinesi Beko. Satışlarımızın yüzde 62'si yurtdışına oluyor. 24 para birimiyle satış yapıyoruz ama Ortadoğu birincil pazarımız. Buradaki gelişmeler bizi de etkiliyor."

SABAH IFA FUARI'NDA

Arçelik IFA'da Home Whiz teknolojisini de tanıttı. Tek uygulamayla evdeki tüm beyaz eşya ve elektronik ürünlerin kontrol edilebileceğini ifade eden Bulgurlu, "Standartların oluşmasına katkı sağlamak istiyoruz" diye konuştu.

'MÜŞTERİLERİMİZİ TANIYORUZ'
Etkileşimli ve uzaktan yönetilen cihazlarla müşterilerini daha yakından tanımaya, ihtiyaçlarını anlamaya çabaladıklarını ifade eden Hakan Bulgurlu bu yönde ciddi yatırımlar yaptıklarını anlattı. Bulgurlu, "Türkiye'de 20 milyon hanenin analizine sahibiz. Portekizli bir teknoloji firmasını satın alarak oluşturduğumuz yeni arayüzümüz VUX (Virtual User Xperiance) önemli. Bebek kamerası, telefon ve pişirici arasında entegrasyon olacak. Çalışmalar 2016'da ürüne dönüşecek" dedi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA