Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

Türksat halka açılacak

Türksat'ta dönüşüm hareketinin ilk aşamasının tamamlandığını belirten Genel Müdür Gül, "Ay sonunda halka açılma hazırlıklarını tamamlamayı arzuluyoruz" dedi

Yaklaşık 18 aydır bağımsız denetim uzmanları tarafından incelenen ve uluslararası muhasebe kurallarına uyumlu hale gelen Türksat halka açılma aşamasına geldi. SABAH'a açıklamalarda bulunan Genel Müdür Prof Ensar Gül "Bütün telekom operatörlerinin yapmaya çalıştığı yakınsama çalışması bizim için iş yapma sürecimizin parçası. Biz içerik ve internet erişimi konusunu Teledünya paketiyle bir araya getirdik. Telefon hizmetiyle tüm servisleri bütünleştirmek istiyoruz" dedi.

DİJİTAL DÖNÜŞÜM

Yeni kampanyalarla müşterilerini dijital platforma taşımayı hedeflediklerini ifade eden Ensar Gül, "Uydunet Abonesi 614 bini geçti. Teledünya abonesi ise 781 bini aşmış durumda. Şimdi tüm müşterilerimiz için daha cazip geçiş koşulları yaratıyoruz" diye konuştu. Gül, tüm dijital hizmetleri bir araya toplayarak müşterilerine tek faturada tüm hizmetleri alabilecekleri uygun paketler hazırladıklarını söyledi. Hedeflerinin kablo hizmetlerini 81 ile taşımak olduğunu belirten Gül, "Öncelikli bazı şehirler belirledik. Projelerimize ara vermeden devam etmek istiyoruz. Bunun için tüm hazırlıklarımızı yaptık" dedi.

UYDUDA ULUSLARARASI OYUNCU OLACAĞIZ
Küresel oyuncu olmak için 10'un üzerinde uyduya sahip olmak gerektiğinin altını çizen Gül, "5A ve 5B ihalesini yapacağız. 6A yerli uydu için işadamları ve üniversiteleri bir araya getirmeye gayret ediyoruz. 2020 için uydu sayısını 10'un üstüne çıkarabilirsek uluslararası oyuncu oluruz" diye konuştu. Ensar Gül "E-devlet kapısı siber güvenliği de sağlıyor. 202 kurum kendi web sitelerinden bu bir kurumdan sızıntı olursa güvenliği de sağlıyor. E-devlet kapısının güvenliği siber güvenlik ekibi var. Şu ana kadar sızma olmadı. Bin 340 hizmet kullanılıyor. YÖK diploma sorgulama işlemi de artık elektronik olarak yapılacak."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA