Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

Bir banka daha almak istiyoruz

Garanti Bankası’nı alan BBVA CEO’su Carlos Vila, “Türkiye’de mutluyuz. Bir banka daha almaya istekliyiz. 2015’te satılık olanlarla ilgilendik ama sonuç çıkmadı” dedi

Türkiye'nin geleceğine güvenerek Garanti Bankası'nın çoğunluk hissedarı konumuna geçen İspanyol BBVA, şimdi yeni banka arayışında olduğunu açıkladı. Üstelik bu açıklama bankanın tepe yöneticisinden geldi. Finans teknolojisi girişimcileri ve finans dünyasının devlerinin bir araya geldiği Money 2020 Konferansı'nda Garanti Bankası satın almasından sonra ilk kez Türk gazetecilerle bir araya gelen BBVA CEO'su Carlos Torres Vila, Garanti ile vizyonlarının uyumundan ve bankanın dijital yatırımlarda öncü olmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi. Torres, Türkiye'ye doğru zamanda yatırım yaptıklarını söyleyerek, "Türkiye'de Garanti'ye ortak olmaktan dolayı çok mutluyuz. Uzun vadede Türkiye çok önemli bir pazar, ekonomik potansiyeli çok büyük. O nedenle bulunduğumuz her pazarda olduğu gibi Türkiye'den bir banka daha satın almak için fırsatları kolluyoruz. Türkiye'de satışta olan bir banka olmadığı için aktif olarak satın alma görüşmesi yürütmüyoruz. Ancak iyi bir fırsat olduğunda mutlaka değerlendireceğiz" sözleriyle yatırıma istekli olduklarını vurguladı. BBVA'nın Garanti'de en büyük hissedar olmasının çok yerinde bir karar olduğuna vurgu yapan Vila, geçen yıl satılan Finansbank ile ilgil gizlilik anlaşmasından dolayı bilgi vermekten kaçındı. BBVA CEO'su Vila, şöyle konuştu: "Türkiye bizim için stratejik öneme sahip öncelikli bir pazar. Yeni bir pazara girerken genelde azınlık payı satın almayı tercih ederiz. Türkiye'ye de benzer şekilde azınlık hisse ile girdik. Geçen yıl uzun vadeli baktık ve payımızı artırdık. Şimdi satın almalarla büyümeyi sürdürmek istiyoruz. Türkiye'de bankacılık endüstrisi çok gelişmiş. Yatırım yaptığımıza bir an bile pişman olmak bir yana, yeni yatırımlar için oldukça hevesliyiz. Satın alma ve birleşme banka kültürümüzün bir parçası. Bugünkü durumumuza benzer strateji ile geldik."

YENİ SİSTEM FİKİRLERİ GARANTİ'DEN
Türkiye'nin ödeme sistemlerinde gelişmiş olduğuna vurgu yapan Vila şöyle konuştu: "Türkiye pazarını çok iyi değerlendirme imkanım oldu. Türkiye'nin bankacılıktaki teknolojik altyapısından her zaman çok etkilendim. Özellikle Garanti'nin ödeme sistmeleri konusunda çok başarılı çalışmaları var. Bu alanda pek çok ürün ve hizmet fikrini Garanti'den alıp grupta geliştirdik. Kısa süre önce BBVA'dan ayrılan Mehmet Sezgin'in geliştirdiği fikirlerden ilham alıyoruz."

DİJİTAL'İN YARISI TÜRK MÜŞTERİ
"Bulunduğumuz ülkelerde bankalarımızda dijital dönüşümü sağlıyoruz" diyen Vila, Türkiye'nin de dijital dönüşümümüzün önemli bir parçası olduğunu belirtti. Garanti'nin grubun örnek bankası olduğuna vurgu yapan Vila, "Garanti Bankası özellikle diğer ülkelere göre dijitalde çok ilerİde. Penetrasyon olarak da çok yaygın. Teknolojik altyapı birçok ülke için liderlik seviyesinde. BBVA Grubu'nun toplam 3.1 milyon dijital bankacılık müşterisi var. Bunun 1.6 milyonu Garanti'den geliyor" dedi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA