Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

Kodlama öğreten robot

Çocuklara kodlama eğitimi veren robot projesiyle Microsoft’un Imagine Cup yarışmasında finale kalan İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nün 4 öğrencisi Türkiye’yi başarıyla temsil etti

Çocuklar artık sadece yabancı dil değil, kodlamayı da okul öncesinde ve okul döneminde öğrenebilecek. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü öğrencisi Niyazi Toker, Ersin Yıldız, Haydar Meran ve Beyza Selvi'den oluşan LadyBug ekibi çocuklara kodlama eğitimi veren robot projesiyle Microsoft Imagine Cup yarışmasında finale kaldı. Microsoft'un tüm dünyada üniversite öğrencilerinin yeni fikir ve projelerini desteklemek için düzenlediği Imagine Cup yarışması bu yıl Microsoft kampusunun yer aldığı Seattle'da düzenlendi. Türk ekibi LadyBug'ın geliştirdiği proje ile okul öncesi çocukların bile kodlama yapabileceği bir eğitim veriliyor. Kodlama dilinin giderek önem kazandığı bu dönemde Türk ekibinin projesi yoğun ilgi gördü. Uğur böceği şeklindeki robot, isteğe göre şekillendirilen yolda doğru hareket ederek arzu edilen yöne ilerliyor. Yani oyun, kullanılan pad'lerin farklı yerleştirilme düzenine göre sürekli yenileniyor. Çocuklar ellerindeki sağa ve sola dönmeyi sağlayan kartlarla robotun doğru bir rota belirlemesini sağlıyor. Yani uğur böceği şeklinde robot, doğru hareket emrini veren kartlarla basit programlama mantığını öğrenmiş oluyor.

BİRİNCİLİK ROMANYA'NIN
Inovasyon kategorisinde birinciliği Romanya ekibi ENTy, Dünya Vatandaşlığı kategorisinde Yunanlı ekip Amanda, oyun kategorisinde ise Taylan ekibi PH21 birinci oldu. Son gün de kategori birincilerinin sunum yaptığı Imagine Cup'ta dünya şampiyonu takım belirlendi. Microsoft Imagine Cup 2016 yarışmasında şampiyonluk Romanya ekibi ENTy'nin oldu.

FİNALE JOHN BOYEGA KATILDI
Microsoft Imagine Cup finali Seattle'da Garfield Lisesi Quincy Jones Performans ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirildi. Microsoft liseye 100 bin dolarlık teknoloji bağışı yaparken Starwars filminin genç yıldızı John Boyega son gün finaline jüri üyesi olarak katıldı.

DARBE HAYALLERİNE ENGEL OLAMADI
İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nün 4 öğrencisi Seattle'da Microsoft'un kampus alanında düzenlenecek Imagine Cup dünya finalinde Türkiye'yi temsil etmeye hazırlanıyorlardı. Ancak darbeden sonraki gün ABD'ye yapılan tüm uçuşların iptal edilmesi öğrencileri tedirgin etti. THY yönetiminin de üstün gayretleriyle yapılan görüşmeler sonunda uçuşlar yeniden gerçekleşmeye başladı ve 4 üniversiteli genç de hayallerine gerçekleştirme şansı yakaladı.

KALEM ÇEVİRİ BİLE YAPIYOR
Akıllı telefonda kalem kullanımı konusunda yeni segment yaratan Samsung, yeni Note 7 modelinde akıllı kalem S Pen çeviri hizmetini tek dokunuşla ekrana getiriyor. Google Translate uygulaması S Pen'deki tek tuşla çeviri yapıyor. Galaxy Note 7 sadece çeviri hizmeti için kullanılmıyor. Telefonun 7 farklı yeteneğini sizler için sıraladık.
Sadece telefon değil, S Pen de suya dayanıklı hale geldi.
Gözün iris tabakası taranarak güvenlik önlemi artırılıyor.
Çift kavisli ekran, camla metal birleşimindeki mühendislik başarısı telefonun iyi kavranmasını sağlıyor.
Şu sıralar Twitter'da çok popüler olan Gif içerikler için istenilen videonun üstüne dokunarak paylaşmayı mümkün kılıyor.
64 GB depolama kapasitesi sonradan eklenen Micro SD kartla artırılabiliyor.
USB-C girişi hızlı veri transferi ve hızlı şarj olanağı sunuyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA