Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

Film ve diziler için gözümüzü 4 açtık

Online video servislerini daha iyi deneyim yaşatacak güncel teknolojileri destekleyen 500 dolardan 7 bin dolara farklı akıllı televizyonlardan izliyoruz. Dört farklı ekrandan video peşinde koşuyoruz

Televizyonlar akıllandı ama hala kullanımları kolay değil. Kumandalar basitleşiyor, servisler akıllanıyor.
İzleyiciler sadece televizyon değil, bilgisayar, tablet ve akıllı telefon ekranındaki içeriğe ulaşmaya çalışıyor. Yeni görüntü teknolojileri sadece televizyon değil, akıllı telefon deneyimini de değiştiriyor. Netflix film ve dizi izleme deneyimi kolaylaştırmak için 5 aşamalı yöntem kullanıyor.
Önce televizyonda, bilgisayarda veya akıllı telefon ekranında uygulamanın hızlı açılması sağlıyor.
Kolay kullanım için Arçelik ve Vestel'de olduğu gibi kumandalara tek tuşla erişim olanağı sunuluyor.
Ardından kaliteli izleyici deneyimi için kullanım arayüzü, bant genişliği ve izlenen cihaza göre uyum sorunu dinamik olarak çözülüyor.

DENEYİM İYİLEŞİYOR
Aslında görüntü teknolojilerinin arkasında karmaşık yazılımla elde edilen çözümler yatıyor. Dolby Vision teknolojisi ile izleyicilerin tepkileri bilimsel olarak takip edilerek geliştiriliyor. Dolby Vision özelliğinin arkasında yaklaşık 1.5 yıldır kullanılan Yüksek Dinamik Aralık (High Dinamic Rance - HDR) teknolojisi yatıyor. 8 TV üreticisi Dolby Vision şirketini kullanıyor. LG ve Sony kürüsel olarak bu teknolojiyi kullanma lisansı aldı. 500 dolar ile 7 bin dolara kadar değişen fiyat aralığında televizyonda Dolby Vision teknolojisi kullanılıyor Ancak İyi görüntü, renkler ve kontras oluşturmak için farklı şirketlerle işbirliği de gerekiyor.. Dolby Vision teknolojisini mobil telefon olarak LG G6 kullanıyor. Bu teknolojiyi küresel online video servislerinde ise Netflix ve Amazon kullanıyor. Türkiye'de kullanıcılar sadece Netflix servislerine erişebiliyor..Netflix'te bir hesapta beş ayrı profil açabiliyor, her bir profilde izlenen içeriklere göre özel içerik önerileri almaya devam edebilirsiniz.
Böylelikle siz, eşiniz, evin küçükleri ya da oda arkadaşınızın önerileri asla birbirine karışmayacaktır.

DOLBY VISION UYUMLU İLK TELEFON
İnternette bant genişliği derdiniz yoksa, akıllı telefonlarla izleme alışkanlıklarınızı mobil platformlara taşıyabilirsiniz. Bir kaç hafta önce Barselona'da tanıtılan LG G6, parlaklık, kontrast ve renk deneyimi için Dolby Vision özelliğini kullanan ilk akıllı telefon olma özelliğini taşıyor. LG G6 sadece Dolby Vision'ı desteklemekle kalmıyor, aynı zamanda HDR 10 özelliğini de destekliyor. Bu iki özellik de görüntünün hem en karanlık hem de en aydınlık bölümlerinde çok daha geniş renk seçenekleri ve parlaklık sağlıyor. Netflix ve Amazon'daki HDR içeriklerin giderek artmasıyla birlikte, kullanıcılar popüler TV programlarını üstün HDR kalitesiyle birlikte LG G6'nın ekranından izleyebilecek.

ÖNERİLEN TV'LERDE TÜM ÖZELLİKLER VAR
LG, Samsung ve Sony gibi dünyanın en büyük televizyon üreticileriyle anlaşan Netfilix, öneriler listesine aldığı akıllı televizyonlarda sorunsuz tüm özellikleriyle kullanılabiliyor. Arçelik ve Vestel televizyonlar da partner üreticiler arasında. Önerilen televizyonlar arasına girmesi için bir dizi testten geçmesi gerekiyor. Doğru televizyon seçimini yaparken sadece Netflix'in onayladığı ürünler değil, görüntü teknolojisi de önem taşıyor. Dolby Vision teknolojisini destekleyen televizyonlar arasında Çin'de satışa sunulan 500 dolara TLC'nin çözümü de var, 7 bin dolarlık LG OLED W7 çözümü de..

ASYALILAR MOBİL EKRANDAN İZLİYOR
İnternet üzerinden video hizmeti sunan şirketler tüketici tercihlerini takip etmek zorunda. Netflix yetkilileri değişen alışkanlıklara karşılık vermek için orjinal videoların tümünde tablet ve mobilden izleyenlere göre de çekimlerin yapıldığını vurguluyor. Avrupa'da ve Amerika'da mobil ekrandan izleyenler küçük oranda kalıyor. Asya'da çoğunlukla tablet ve akıllı telefon ekranından dizi ve filmleri izliyor. Aslında her kültüre göre farklı izleme alışkanlıkları gelişiyor ve o servisin nasıl pazarlandığına göre değişiyor. Türkiye'de abone rakamlarını açıklamayan Netflix, tüm platformlardan olduğu gibi mobil ekrandan izlenirliğin artması için çaba harcıyor.

KORSAN GİTTİ RENKLİ ALTYAZI GELDİ
Yasal video servisleriyle birlikte korsan sitelerden bulaşan virüsler sorun olmaktan çıktı. Google'da arama yapınca başınıza dert olan minik pencerelerin yarattığı kaostan kurtuluyorsunuz. Netflix gibi servisler reklam içermediği için sorunsuz izleyebiliyorsunuz. İnternette bant genişliği dert olmuyor. Dizi ya da film izlerken bant genişliğinize bakarak optimum yayın kalitesi sunuluyor. Sevdiğiniz diziyi trafikte, dışarıda izlemeye devam etmek istiyorsunuz ancak harcanacak mobil veri sizin için büyük dert. Netflix'in yeni eklenen offline izleme özelliği ile wi-fi bağlantısında içerikleri cep telefonu ya da tabletinize indirin, dışarıda offline olarak izlemeye devam edin. Netflix ile altyazılarınızı dilediğiniz gibi ve en rahat görüntüyü sağlayacak şekilde düzenleyebilir böylece izlediğiniz içeriğin altyazı ile kesilmesini engelleyebilirsiniz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA