Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

Büyümek için stratejik ortaklık

CEO’lar jeopolitik dalgalanmalara, demografik değişimlere ve siber sorunlara rağmen büyümenin devam edeceğine inanıyor

KPMG'nın CEO Araştırması, iş liderlerinin 2018 ajandasına ışık tuttuyor. KPMG'nin aralarında Türkiye'nin de olduğu 51 ülkede bin 300 iş lideriyle yaptığı 2018 CEO Araştırması, geçen yıl 'Yık ve büyü' diyen CEO'ların büyümedeki ısrarını ortaya koyuyor. Araştırmaya göre, CEO'lar giderek yaygınlaşan korumacı ve popülist anlayışı büyümenin bir numaralı tehdidi olarak görüyor. Radikal bir dönüşüme öncülük etmeye hazır CEO oranı yüzde 71 iken, yüzde 59'u iş dünyasının en değerli yetkinliğini 'çeviklik' olarak tanımlıyor. CEO'ların yüzde 59'u müşteri verilerini korumayı kişisel sorumluluğu olarak görürken, yüzde 62'si yapay zekânın, yok ettiğinden daha fazla iş yaratmasını bekliyor. CEO'ların yüzde 51'ine göre şirketlerin yönetim kurulları, dijital dönüşümle ilgili yatırımın geri dönüşü konusunda makul olmayan bir beklentiye sahip.

ENGELLER ÇIKACAK
Siber suç: CEO'ların yüzde 49'u siber saldırıya uğramanın kaçınılmaz olduğu görüşünde. Bunun bir 'olasılık' değil 'zamanlama' problemi olduğunu belirtiyorlar. Geçen yıl büyümeyi engelleyen riskler sıralamasında 5'inci olan siber güvenlik bu yıl 2'nci sırada. Jeopolitik riskler: Hızla değişen jeopolitik ortam yönetim kurullarını zorluyor. Küresel ekonomide giderek yayılan ülkesellik, büyümenin bir numaralı tehdidi olarak görülüyor. Nesil değişimi: CEO'ların yüzde 38'i Y kuşağının beklentilerini karşılamak için şirketlerini yeniden konumlandırmaları gerektiğini düşünüyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA